sunnuntai 10. toukokuuta 2020

S Miksi Gazan kaista ei ole vielä julistautunut itsenäiseksi valtioksi

Gazaa voidaan joka suhteessa pitää itsenäisenä valtiona. Sillä on siihen kaikki tunnusmerkit.

Miksi se ei vielä ole julistautunut valtioksi, perustunee siihen, että se jatkuvasti pommittaa naapurimaataan, lähettää sinne räjähtäviä droneja, tulipaloja sytyttäviä droneja ja ilmapalloja sekä polttelee niin paljon autonrenkaita rajalla (tuulten ollessa myötäiset), että autoilijoilla alkaa olla huutava pula autonrenkaista. Valtion toimille tuollainen ei välttämättä toisi sympatiaa ulkomailta eikä ennenkaikkea massiivisia avustuksia, kuten nyt tapahtuu.

[nimimerkki "PPP" 24.11.2019 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta aitansa takaa? julkaisemassaan viestissä]

2 kommenttia:

  1. Jotain tekemistä asian kanssa saattaa olla silläkin, että Gazan alueen terroristihallinto pommittaa, raketoi ja droonittaa naapurimaataan Israelia, joka vastaa kokonaisuudessaan Gazan sähkö-, vesi- ja elintarvikehuollosta.

    Siitä se saa kiitokseksi gazalaisarabien terrorisoinnin lisäksi jatkuvaa raivoamista länsimaisen vasemmiston taholta:
    nämä kun onnistuvat tulkitsemaan asian niin, että Israel "tekee kansanmurhaa" Gazan alueella.

    Olen monta kertaa todennut ja totean taas, että Israelin olisi Kuuden päivän sodan jälkeen pitänyt tyhjentää Länsiranta Jordaniaan
    (jonne suurin osa Länsirannan arabeista aluksi pakenikin luullessaan israelilaisten tekevän heille saman mitä he olisivat tehneet iipoille päinvastaisessa tapauksessa, mutta palasivat)
    ja Gaza+Siinai Egyptiin.
    Golanin kukkulat olivat Syyrian sotilasaluetta, joten ne tyhjenivät sen myötä.

    Näin Israel olisi saanut yhtenäisen, turvallisen juutalaisten kansallisvaltion, enkä usko vasemmiston kirkuräyhännän olevan juurikaan suurempaa kuin nyt.

    Saattaisi olla jopa paljon vähäisempää, kun Israelissa olisi vallinnut rauha jo neljän vuosikymmenen ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Taidat olla oikeassa. Kuten eräs internet-ajattelija oli tavannut lausua, niin juutalaiset kelpaavat vasemmistolle kuolleina, mutta kyllä tuokin olisi voinut auttaa.

      Poista