lauantai 23. toukokuuta 2020

S KC: Keitä kuuluu radikaalifeministeihin? Keitä tarkoitatte heillä?

Voiko nuori nainen vastustaa feminismiä? Voi, mutta se on vaikeaa. KulttuuriCocktail tapasi kaksi kolmekymppistä naista, jotka ovat kyllästyneet feministien puheisiin. Mistä penseys johtuu? Mitä ongelmia feminismin kritisoimisesta seuraa jokapäiväisessä elämässä?

Yksi ongelma käy ilmi jo haastattelua sovittaessa. Kumpikaan feminismikriitikoistani ei halua esiintyä artikkelissa omilla nimillään. Jotain kuitenkin voin kertoa heistä: molemmat ovat Helsingissä asuvia kolmekymppisiä naisia. Kutsun heitä kirjaimilla A ja B. A on tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistossa humanistisessa tiedekunnassa ja pienen lapsen äiti. B työskentelee kulttuurialalla ja elää yksin. He eivät tunne toisiaan entuudestaan. Tapaamme B:n luona.

[...]

KC: Keitä kuuluu radikaalifeministeihin? Keitä tarkoitatte heillä?

A: Naisasialiitto Unioni ja sen liepeillä olevat feministit yleisesti. Jos pitää mainita joku nimi, niin kyllä radikaaleinta siipeä edustaa professori Tiina Rosenberg.

B: Maltillisemmalla puolella on esimerkiksi toimittaja Maria Pettersson.

[Siteeraus on Ylen sivuilla 7.4.2016 julkaistusta ja 18.11.2017 päivitetystä Tuomas Karemon kirjoittamasta haastattelujutusta Naiset, jotka vihaavat feministejä.]

2 kommenttia:

  1. Kunpa nämä täysipäiset ja älykkäät naiset vain uskaltaisivat tulla ulos kaapeistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaan. Nyt alkaa olla kuitenkin pikku hiljaa enemmän sellainen aika, että kaappipersutkin uskaltavat tulla ulos. Joten luulisi, että fiksut naisetkin yhä enemmän uskaltavat. Vaikka naissukupuolen edustajilla on miehiä enemmän taipumusta konformismiin. Noin keskimäärin.

      Poista