sunnuntai 10. toukokuuta 2020

S Meritaksitoiminta ja sosiaaliturvajärjestelmä

Omistusoikeus omiin rajoihin on kansallisen turvallisuuden lähtökohta siitä riippumatta, miten rajaa valvotaan. CESifo toteaa, että rajalla tapahtuva valinta harvoin tuottaa turvapaikan niille, jotka ovat eniten sen tarpeessa.

EU on epäonnistunut ulkorajojen valvonnassa.

Hallitsematon maahanmuutto EU:n alueelle on osoittanut, että näkemys maahanmuuton hyvinvointivaikutuksista on utopistinen maailmassa, jossa erot sosiaaliturvassa ovat suuret.

Ihmiset reagoivat kannusteisiin, kun se tehdään mahdolliseksi. Sosiaaliturvansa rakentaneet joutuvat maksumiehiksi.

Varsin suuri osa Eurooppaan tulleista edustaa ilmiötä, jota CESifo kutsuu ”turvapaikkaturismiksi”. Yli puolet Irakista saapuneista ei saa Migriltä Suomessa oleskelulupaa. On oikeutettu tulkinta, että monet heistä eivät ole suojelun tarpeessa, vaan ovat pyrkineet Eurooppaan elintasosyistä.

Mainitussa CESifon tutkimuksessa myös viitataan siihen, että laitonta maahantuloa venekuljetuksin organisoiville rikollisjärjestöille riittää, kun ne löytävät maksukykyiset, keräävät rahat, työntävät veneet vesille ja jättävät ihmiset laineiden armoille. 2000-luvulla Välimereen on hukkunut 22 000 ihmistä.

Turvapaikkaprosessin luominen oikeuskäsittelyineen ja palautuksineen ei ole ilmaista. On syntynyt lobbausjärjestöjä, ja juristit ovat hyötyneet taloudellisesti uusista asiakkaista.

Julkisten tietojen mukaan Migrin irakilaisia koskevista palautuspäätöksistä 96 prosenttia on ollut korkeimman hallinto-oikeuden mielestä Suomen lakiin perustuvina hyväksyttäviä.

Tänä vuonna hallinto-oikeus on palauttanut 35 prosenttia turvapaikkahakemuksista Migrin käsittelyyn. Useimmiten tämä johtuu siitä, että hakija ilmoittaa kääntyneensä kristinuskoon. 

[Helsingin yliopiston kansantaloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen Suomen kuvalehdessä 17.10.2017 julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Hyvinvointi­yhteiskunta ja vapaa maahanmuutto ovat kestämätön yhdistelmä]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti