lauantai 2. toukokuuta 2020

S Suomalaisviranomaisten sokea luottamus turvapaikanhakijoiden kertomuksiin

Jo silloin, kun miehen väitetystä kuolemasta uutisoitiin, monet epäilivät kertomuksen todenperäisyyttä. Tästä huolimatta Suomi tai edes tuomioistuin ei pyrkinyt selvittämään tapauksen tosiasioita riittävällä tavalla ennen asian käsittelyä. Tapaus on äärimmäinen esimerkki siitä, mihin suomalaisviranomaisten sokea luottamus turvapaikanhakijoiden kertomuksiin johtaa. Sen sijaan, että pyrittäisiin varmistamaan faktat hakijan kotimaasta tai suhtauduttaisiin epäillen siihen, että henkilö on päässyt Euroopan läpi Suomeen asti, mutta perille päästessään hukannut kaikki asiakirjat, terve epäluulo puuttuu ja satuihin uskotaan.

[Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen Suomen uutisissa 28.4.2020 julkaistun artikkelin Antikainen: Henkiin herännyt irakilaismies osoitus suomalaisviranomaisten sinisilmäisyydestä mukaan.]

2 kommenttia:

  1. Anonyymi3/5/20 16:50

    Huomion tämän tekstistä, joka aukeni linkistä: "Tästä huolimatta Suomi tai edes tuomioistuin ei pyrkinyt selvittämään tapauksen tosiasioita riittävällä tavalla ennen asian käsittelyä. Tapaus on äärimmäinen esimerkki siitä, mihin suomalaisviranomaisten sokea luottamus turvapaikanhakijoiden kertomuksiin johtaa." Ja herää mielessäni kysymys, eikös KRP olekaan Suomen viranomaisia, ilman sen tutkimuksia ei tämä Antikainenkaan pullistelisi. Käsittääkseni väärennetyt todisteet oli toimitettu EU:n viranomaisille. Koko homma oli alun perin pielessä, koska palautus oli vapaaehtoinen, ei pakolla. Viranomaisten EU:lle toimittama vastine on ollut todella huono alun perin.

    VastaaPoista