keskiviikko 27. toukokuuta 2020

S Maastrichtin sopimus asettaa ehdottoman kiellon laittaa muita jäsenvaltioita vastuuseen toisten jäsenvaltioiden taloudellisista vastuista, mutta ei se haittaa

EU haluaa lisätä hyvin taloutensa hoitaneiden jäsenvaltioiden vastuita ja taakkaa 400 - 800 miljardia euroa. Tämä siitä huolimatta, että koko taakanjakomekanismi on selkeästi vastoin Maastrichtin sopimuksen pykälää, joka asettaa ehdottoman kiellon laittaa muita jäsenvaltioita vastuuseen toisten jäsenvaltioiden taloudellisista vastuista.

Käytännössä yhteisvastuut tarkoittavat, että Euroopan Unioni ottaa kerralla loikan kohti liittovaltiota. Sinällään tämä ei ole uutta, koska jo aikaisemmat eurokriisien eurostotuet ovat olleet vastoin EU:n perustamissopimuksia. Tällä kertaa mittaluokassa on kuitenkin niin valtava ero, että edes Alexander Stubb ei pysty enää esittämään, että kyse ei ole liittovaltion rakentamisesta.

Euroopan Unionin väitetään pohjautuvan "demokratialle" ja "oikeusvaltioperiaatteelle". Kuitenkin yhteisvastuut ovat suoraan näitä periaatteita vastaan. Yksikään EU-kansalainen ei saa äänestää näistä tuista, minkä lisäksi ne ovat suoraan vastoin EU:n perustavanlaatuisinta lainsäädäntöä.

Suomi on luonnollisesti jälleen kerran olevinaan kokoaan suurempi ja tukemassa varauksettomasti avointa shekkiä EU:lle ottaa jäsenvaltioilta niin paljon rahaa kuin EU:sta vain sattuu milloinkin tuntumaan. Samaan aikaan Ruotsi, Tanska, Hollanti ja monet muut Suomeen vertautuvat valtiot vastustavat tätä avointa shekkiä.

Suomi on ollut alusta asti nettomaksaja, eli antanut EU:lle enemmän rahaa kuin se on saanut sieltä takaisin. Jos ja kun yhteisvastuut menevät läpi, Suomen nettomaksajaosuus moninkertaistuu.

Euroopan Unioni ei valitettavasti ole koskaan pohjautunut laillisuusperiaatteeseen, demokratiaan tai ihmisoikeuksiin, vaan pelkästään yhä suuremman vallan haalimiseen yhä pienemmälle joukolle päättäjiä. EU toimii imperiumin logiikalla. Liittovaltion luominen on tämän logiikan suora ja johdonmukainen seuraus.

Sanokaa minun sanoneen, niin tulemme muutaman viikon sisällä näkemään, miten Sanna Marin silmät kiiluen pyöreänä kertoo, että Suomen on oltava kokoaan suurempi ja solidaarinen, eli teidän ja teidän lastenne rahat on lahjoitettava etelä-Eurooppaan ja teidän demokratianne on uhrattava Suuren ja Mahtavan hyväksi.

[liberaali Jiri Keronen 26.5.2020 Facebookissa. Ulostuloonsa liittyy Ylen uutinen Komissio julkaisee keskiviikkona esityksensä satojen miljardien elpymispaketista – Yle kysyi tutkijoilta, rikkooko paketti EU:n perussopimuksia.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti