maanantai 25. toukokuuta 2020

S Mikä luo MV-lehdet ja fake newsit

Pelko toisten mielen pahoittamisesta yhdistettynä pelkoon siitä, että tulee itse leimatuksi ihmishirviöksi, vie poliittisen korrektiuden tasolle, jossa faktat katoavat hattarahöttöön. Suomessa vuosikausia käyty maahanmuuttokeskustelu ja tilastollisten tosiasioiden edessä kiemurtelu ovat osa sitä tarinaa.

Liiallisuuksiin paisuva hienotunteisuus luo ympärilleen salailun ilmapiirin ja kasvattaa kysyntää ”totuuden suoraan sanomiselle”. Se on mekanismi, jolla poliittinen korrektius itse usuttaa paikalle MV-lehdet ja fake newsit. Niiden myötä "suoraan sanominen" ajautuu lain rajoille, usein myös sen väärälle puolelle.

Kun öyhöttäjät terrorisoivat keskustelua mauttomuuksilla, äärimmilleen viritetyt hyvän maun tarkkailijat muuttavat kaiken pelkäksi oikein puhumisen kyttäämiseksi. 

[Ivan Puopolo 22.2.2020 julkaistussa kolumnissaan Poliittinen korrektius tuhoaa järkevän keskustelun]

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, tosin aivan liian suoraan sanottu että se menisi perille niille ihmisille, joille sen pitäisi. Mutta toisaalta, poliittisesti korrekteille ihmisille tuskin saa järkeä perille vaikka puhuisi enkelten kielillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikka sitten se menisi perille juuri enkelten kielellä, mutta kukaan ei osaa puhua sitä.

      Poista