perjantai 2. helmikuuta 2018

S Päätös Suomen vastarintaliikkeen kieltämisestä on symbolisesti tärkeä

Symbolisesti päätös on tärkeä. Tässä tehdään selväksi että yhdistysten luvatussa maassakaan ihan kaikki peli ei vetele. SVL:n osalta asia on erinomaisen selvä, Magneettimedian osalta vähän häilyvämpi. Edellinen on osallistunut tappamiseen, jälkimmäinen ”vain” hiuskarvat nostattavaan äärimmäisen räikeään vihapuheeseen. Kukaan ei varmasti kuvittele että pahuus maailmasta katoaisi oikeuden päätöksellä, mutta kansan oikeustajua heijastelevassa sanomassa on paljon hyvää. Mielipiteenvapaus ei tarkoita vapautta ajaa mielipidettään kättä pidempää apuna käyttäen. Tästä voi tulla ennakkotapaus joka antaa hyvät valmiudet toimia vastakin. Toki poliisilla on täysi työ erottaa teot aatteista, väkivalta kun on aivan yhtä pahaa riippumatta sen motiivin laadusta. En näe tässä suurta ongelmaa, poliisissa osataan tarpeen vaatiessa käyttää myös järkeä.

[pörrökorvainen ja kerubinkasvoinen maltillisuuden mestari Kyuu Eturautti blogissaan 30.11.2017 julkaisemassaan merkinnässä SVL:n lakkautuksella on suuri symboliarvo. SVL on uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliike, joka on brändännyt itsensä osaksi myöskin uusnatsistista Pohjoismaista vastarintaliikettä, joka kannattaa muun ohella jossain määrin ei-kansallismielisesti yhteispohjoismaisen valtion luomista.]

2 kommenttia:

  1. Anonyymi2/2/18 21:54

    Minua on aina huvittanut ja osaltaan säälittänytkin valtaapitävien hybriksellä kyllästetyt kuvitelmat siitä, että he voisivat mahtikäskyllään oikeasti kieltää tai lakkauttaa jonkin ideologisen liikkeen. Ei heidän valtansa ulotu ihmisten mieliin. Jos tai kun asiat kehittyvät konfliktiksi asti, niin nämä kieltäjät ja lakkauttajat tulevat saamaan osansa ensimmäisten joukossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset oppivat puimaan kättään nyrkissä salaa.

      Mutta periaatteessa en pidä itsestään selvästi pahana selkeästi antidemokraattisten järjestöjen lakkauttamista. Mutta juu, ei sellainen silti välttämättä toimi.

      Mutta mitä tulee 612-kulkueessa ilman sen järjestäjien tahtoa nähtyjä poliittisia tunnuksia, niin jatkossa ainakin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tunnuksiin poliisi voi puuttua. Mutta sääli, ettei se voi puuttua muihin poliittisiin tunnuksiin.

      Poista