JHL ei maksa sijoitustuotoistaan veroja, sillä se katsotaan yleishyödylliseksi yhteisöksi. Laissa olevan määritelmän mukaan yleishyödyllinen yhteisö toimii yksinomaan yleiseksi hyväksi. Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin eikä se tuota yhteisöön osallisille taloudellista etua esimerkiksi osinkona tai kohtuullista suurempana palkkana.
Nämä kriteerit eivät näytä täyttyvän JHL:n kohdalla. Vanhusten kotien myynti on hyvä esimerkki siitä, että JHL ei toimi yleiseksi hyväksi, vaan pyrkii kasvattamaan liiton varallisuutta. Liiton varallisuudesta pääsevät nauttimaan liiton johtohenkilöt ja toimitsijat. Varallisuuden kasvattamisen tarkoituksena näyttäisikin olevan ay-eliitin hyvinvointi, ja liiton jäsenet ovat pelkkiä lypsylehmiä.
Nykyajan kapitalisteja ovat ay-johtajat, jotka hyvän palkan lisäksi nauttivat kymmenien tuhansien eurojen palkkioita muun muassa eläkeyhtiöiden hallituksissa ja käyttävät suurinta mahdollista omistajan valtaa Suomessa.
[Näin oli lausuttu Verkkouutisissa 1.2.2018 julkaistussa Suvi Hautasen kirjoittamassa artikkelissa Ay-liike ei piittaa muista.]
[Poikkeuksellisesti
täällä nyt jakelen periaatteessa kokoomuslaisen verkkolehden antia.
Anteeksi. Itse olen sitä mieltä, että ammattiyhdistysliikkeessä tulisi
suorittaa sellainen ryhtiliike, että poistettaisiin
ammattiyhdistyspomojen ylisuuret tienestit toimestaan, rajattaisiin
kaudet vähiin, määrättäisiin sääntö, jonka mukaan palkattuja henkilöitä
saisi olla ammattiyhdistyksessä vain rajallinen määrä, ja määrättäisiin
sellainenkin sääntö, jonka mukaan työttömien tulisi aina saada olla
ammattiyhdistyksen äänivaltaisia jäseniä. Niin, ja lisäksi hallituksen
ja eduskunnan toimien vastaiset poliittiset lakot tulisi mielestäni
kieltää.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti