perjantai 2. helmikuuta 2018

S Hedelmiä ja marjoja ei kannata jättää pois sokerin pelossa

On olemassa myös tapauksia, joissa syöpään sairastuneet alkavat noudattaa jotain ääridieettiä jonkun guruopettajan johdolla: jättävät ruokavaliostaan pois vaikkapa kaiken sokerin, myös hedelmät ja marjat.

Sinänsä tämä voi kuulostaa loogiselta, sillä sokeri on syövän riskitekijä kun sitä käyttää paljon.

Reijo Laatikaisen mukaan hedelmiä ja marjoja ei silti kannata jättää pois sokerin pelossa.

– Hedelmät ja marjat ovat syövältä suojaava tekijä. Niissä on hivenaineita, vitamiineja, kuitua ja bioaktiivisia yhdistelmiä kuten polyfenoleita. Nämä hyvät aineet kumoavat sen mahdollisen pienen haitan, joka sokerilla voisi olla. Eikä marjoja tai hedelmiä syömällä edes voi saada niin paljon sokeria, että se olisi mikään ongelma, Laatikainen painottaa. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 11.12.2017 julkaistussa Maarit Åström-Kupsasen kirjoittamassa artikkelissa Kun huuhaa valtasi terveysblogit - terveelliseksi väitetty ruoka voi olla jopa vaarallista.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti