torstai 8. helmikuuta 2018

S Muovisten mikrohelmien laitto kosmetiikkaan ja hygieniatuotteisiin on saatanasta

Britanniassa moni joutuu tänä vuonna sanomaan hyvästit lempisuihkugeelilleen tai -kuorintavoiteelleen.

Mikrohelmiksi kutsuttavien mikromuovien käyttö kosmetiikan ja hygieniatuotteiden valmistuksessa on nimittäin maassa kielletty tämän vuoden alusta alkaen.

Niitä sisältävien tuotteiden myyntikielto tulee voimaan heinäkuussa.

Mikrohelmillä tarkoitetaan 0,1 – 0,5 millimetrin kokoisia, korkeintaan viisimillisiä muovirakeita, joita käytetään iholta pois pestävissä tuotteissa kuten kuorintavoiteissa, suihkugeeleissä, hammastahnoissa tai parranajogeeleissä.

Jätevesien mukana miljardeja muovihelmiä kulkeutuu maailman meriin – ja siellä kalojen ja muiden merenelävien ravintoketjuun. On mahdollista, että muovin sisältämät myrkylliset kemikaalit päätyvät myös omalle lautasellemme.

– Mikrohelmet ovat täysin tarpeettomia ja niitä voi korvata monella luonnonmukaisella vaihtoehdolla, Britannian ympäristöministeri Thérèse Coffrey perusteli kieltoa.

[Näin oli lausuttu Johanna Nummisen kirjoittamassa 22.1.2018 Ylen sivuilla julkaistussa uutisartikkelissa Kuorintavoiteista ja suihkugeeleistä päätyy miljardeja muovihelmiä maailman meriin – Yhä useampi maa kieltää kosmetiikan mikromuovit.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti