torstai 9. toukokuuta 2024

S Mitäpä, jos lakkaisimme jakamasta vastikkeetonta rahaa, jonka joudumme lainaamaan?

Mitä jos me omaksuisimme ihan aidosti skandinaavisen eli ruotsalais-tanskalaisen linjan maahanmuutossa? Mitäpä, jos lakkaisimme jakamasta vastikkeetonta rahaa, jonka joudumme lainaamaan ja harjoittaisimme sen sijaan vain sellaista liiketoimintaa ns. kehitysmaissa, joka on molempien osapuolten ja ainakin meidän itsemme kannalta hyödyllistä ja tuottavaa?

Jos tuollaiset asiat kelpaavat esikuvamaillemme, niin miksi ne eivät kelpaa meille, vaan tuovat nimenomaan meille mainehaitan?

Missä tuo mainehaitta sitten voisi näkyä, on asia sinänsä. Luulen, että ne korruptoituneet klaanipäälliköt, jotka kuvittelivat saaneensa synnynnäisen oikeuden rahoihimme, voisivat loukkaantua. Mutta, kuten sanotaan, elämä on.

Jos lähdemme siitä, että meidän tulee kaikkia mahdollisia tahoja miellyttääksemme maksaa siitä velkarahalla, merkitsee se ennen muuta sitä, että olemme hölmöjä ja tämän nuo rahan saajat kyllä ymmärtävät.

Rahan vastikkeeton jakaminen ja sen muka kontrolloiminen virkamiestyönä tuottaa vain vahinkoa saajille, kuten jo monet kerrat on todettu. Kuitenkin olemme jo vuosikymmenet maksaneet noita aneita pyrkien niihin maagisiin lukuihin, jotka on jossakin hihasta vedetty. Ei sellaista kukaan voi tosissaan arvostaa ja kunnioittaa.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 27.5.2023 julkaistussa merkinnässä Olemmeko superpohjoismaa?.]

4 kommenttia:

  1. Näinhän se on. Mutta vastustus etenkin vasemmalla on kauheaa. Mutta ei auta. Kuka ottaa tulevan paskamyrskyn vastaan? Orpo ei ainakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä on sentään uhkana EU:n alijäämämenettelyyn joutuminen. Viimeistään kolmen neljän vuoden päästä.

      Poista
  2. Jos täällä omaksuttaisiin muista pohjoismaista niiden järkevästi tekemät asiat, silloin muiden pohjoismaalaisten pitäisi tulla tänne tekemään se ja jatkamaan sen tekemistä, koska suomalaiset eivät sitä halua tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä on oma itäroomalaisehko kulttuurimme.

      Poista