maanantai 20. toukokuuta 2024

S Facebook ei useinkaan poista alustaltaan selviä rahahuijauksia, osa 1

Ilta-Sanomat on saanut useita ilmoituksia siitä, miten ilmiannot viime aikoina palvelussa olevista huijausmainoksista ovat johtaneet ”ei riko yhteisönormeja” -vastauksiin. Samaa on nähty tapauksissa, joissa palvelun käyttäjät ovat esittäneet suoria väkivaltauhkauksia toisiaan kohtaan.

[...]

– Tarkastimme ilmiantamasi mainoksen ja totesimme, että se ei riko mainosnormejamme. – – Jos olet eri mieltä päätöksestämme olla poistamatta mainosta, voit pyytää tarkistusta asiaan.

IS teki jatkoilmiannon jokaisesta mainoksesta. 10 valituksesta 3 tuli uusintatarkistuksesta takaisin puhtain paperein. Näissä tapauksissa Facebook tarjoaa käyttäjälle mahdollisuudeksi omien mainosasetusten säätämistä tai asian riitauttamisen oikeudessa.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 19.5.2024 julkaistussa artikkelissa Ilmiannoimme 10 Facebook-huijausta – sitten törmäsimme todella vasten­mieliseen ilmiöön.]

[Rahaa vievät huijaukset ovat minulle tärkeä syy siihen, että kannatan sitä, että ei-kaupalliselta pohjaltakin toimivien sosiaalisen median alustojen tulee hankkia riittävä rahavirta siihen, että ne voivat poistaa selviä huijauksia. Tarvitaan jonkin verran myös palkattuja työntekijöitä asiaa hoitamaan.]

2 kommenttia:

  1. Vaspuuki nyt yleensäkin on sellainen sonta-alusta, että jos joku alkaa siellä rahojaankin levitellä saa minun puolestani menettää ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi alusta sallii erilaiset sovellukset, ja niiden mukana voi tulla viruksia.

      Poista