tiistai 28. maaliskuuta 2023

S Vääryystutkimuksessa on kysymys pyrkimyksestä edistää ideologisia arvoja mielivaltaisten tulkintojen kautta

#MinäTutkin-kampanjaa edeltänyt kansalaiskritiikki kohdistui miltei yksinomaan vääryystutkimuksen tunnusmerkit täyttäviin projekteihin. Kyseessä on tarpeettoman kiemuraisen terminologian taakse kätkeytynyt pyrkimys edistää ideologisia arvoja mielivaltaisten tulkintojen kautta. Maailmalla on jo riittävästi näyttöä tämäntyyppisen kirjallisuuden tieteellisestä tasosta.  Ei ole lainkaan yllättävää, että kepposet onnistuvat juuri näiden alojen julkaisuissa. Joskus on nimittäin vaikea sanoa, onko kyseessä vakava vai pilailumielessä kirjoitettu artikkeli. Vai mitä mieltä olet artikkelista nimeltä “musta anaalisuus”, jossa argumentoidaan, että “mustaihoisten naisten lihasta on tullut materiaalinen tila, jossa “musta” ja “anaali” konvergoivat toistensa synonyymeiksi”? Tai tieteellisestä tutkimuksesta, jonka ainoa tutkimuskohde on kirjoittajan omat kokemukset siitä, miltä hänen tuntuu nukkua kotona, loma-asunnossaan, lentokoneessa, ulkomailla ja niin edelleen. 

[Näin oli lausuttu Verkkouutisissa 8.9.2022 julkaistussa Jukka Savolaisen kirjoittamassa katsauksessa Vääryystutkijoiden höpötiedettä saa pilkata. Savolainen on sosiologian ja kriminologian professori Wayne State -yliopistossa Yhdysvalloissa.]

2 kommenttia:

 1. Voihan Juice Leskisen riimiä "musta aurinko nousee" tulkita kolmella tavalla:
  1) nouseva aurinko on väriltään musta, mikä on outoa;
  2) Juicen mielestä aurinko nousee, viitaten että muut ovat eri mieltä;
  3) aurinko nousee Juicesta, mikä osoittaa suunnatonta egomaniaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä oli ennen wanhaan ollut Salaisen tiedekunnan sivut. Tiedekunnassa opiskeltiin muun ohella oppikokonaisuutta Itsekeskeinen teologia: "Jumalan palvonta ja Saatanan palvonta – miksi korkeammat voimat palvovat juuri minua".

   Poista