torstai 16. maaliskuuta 2023

S Taidelukiolaisia häiriköidään

– Painu vittuun, helvetin nilkki.

– Mä tuun tappaa sut!

– Toivon, että sä ja kaikki sun läheiset kuolee.

Tässä muutama esimerkki huutelusta, jota savonlinnalainen 19-vuotias opiskelija RJ Mättö kertoo kuulleensa.

Mättö opiskelee neljättä vuotta Savonlinnan taidelukiossa. Hän sanoo joutuneensa ilkeämielisen huutelun, pelottelun ja häirinnän kohteeksi ensimmäisestä opiskeluvuodestaan alkaen. Myös moni muu taidelukiolainen kertoo samanlaisesta häirinnästä, jota nimenomaan taidelukion opiskelijat saavat osakseen.

Mättö kertoo, että häiriköt ovat huutelun lisäksi uhkailleet häntä toistuvasti väkivallalla.

– Minun päältäni on yritetty ajaa autolla ja minua on seurattu kotiin. Nuoret ovat useaan otteeseen yrittäneet päästä asuntoni portaikkoon. Kun he kerran pääsivät, olin yksin kotona ja he yrittivät murtautua sisään tappouhkauksien kera.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 16.8.2022 julkaistussa Kati Rantalan ja Milka Krogeruksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Savonlinnan taidelukiolaiset kertovat kokemastaan rajusta häirinnästä: Tappouhkauksia, kivittämistä ja jopa yrityksiä ajaa autolla päälle.]

[PS. Jotenkin minusta tuntuu oudolta, että yhdet häiriköivät taidelukiolaisia. Kyllä ovat suvaitsemattomia. Ihmisperseitä.]

2 kommenttia:

 1. Näiden taidelukiolaisten piina saattaisi olla lievempi mikäli he olisivat, sanoisinko, taustaan sulautuvampia.
  Taustasta erottautuminen kun pistää silmiin, joista kantautuu valitettavan usein pahansuopia katseita ja erilaista väkivaltaa niiden perään.

  Sanotusta syystä en myöskään oikein jaksa uskoa, että häiriköiden kanssa asialliseen keskusteluun pyrkimisestä voisi olla mitään apua.
  Paremminkin päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konformismi on laajojen kansanjoukkojen uskonto.

   Poista