Libanonin uskontokuntien varaan rakennettu yhteiskunta on kuin valtava hyvä veli ‑verkosto, jossa työ- ja opiskelupaikat, sairaalahoitoon pääsy tai vaikkapa virallisten dokumenttien saanti vaatii sosiaalisia verkostoja.
Tämä asettaa erityisen haavoittuvaan asemaan monet sellaiset LGBTQ-ihmiset, jotka ovat joutuneet jättämään uskonnollisen yhteisönsä tai jotka suku on sosiaalisen häpeän pelossa hylännyt. Naiset ovat erityisen suojattomia, sillä uskonnolliset lait eivät takaa heille samoja oikeuksia kuin miehille.
[Näin oli lausuttu Antroblogissa 13.10.2022 julkaistussa Laura Menardin kirjoittamassa artikkelissa Libanonin LGBTQ-yhteisöt tavoittelevat tasa-arvoisempaa tulevaisuutta.]
[Uskonnollisia lakeja arvostavat Libanonissa ennen kaikkea muslimit. Islamilainen sharia-laki on ollut olemassa ainakin jossakin muodossa jo 600-luvulta jKr. alkaen. Ja libanonilaisista tätä nykyä enemmistö kuuluu islamilaisiin yhteisöihin. Tämä johtuu naisen huonommasta asemasta niissä sekä kristittyjen laajemmasta maastamuutosta.]
Nämä LGBQWERTYUIOP-muslimithan ovat onnellisessa asemassa, kun muslimiyhteisö on heidät hylännyt eli jättänyt rauhaan!
VastaaPoistaMonissa muslimiyhteisöissä kun heidänkaltaisensa pudotetaan kerrostalon katolta tai tehdään jotain vastaavaa epäsuvaitsevaa.
Joo. Suvaitsevaisuuskin on suhteellista.
PoistaJotkut ovat arvanneet tätä Eurooppaankin. Hyi heitä.
VastaaPoistaJa meillä on lisäksi vain heikko hyvä veli -verkosto.
Poista