torstai 9. maaliskuuta 2023

S Islamilaisen yhteisön hylkäämät LGBTQ-ihmiset Libanonissa

Libanonin uskontokuntien varaan rakennettu yhteiskunta on kuin valtava hyvä veli ‑verkosto, jossa työ- ja opiskelupaikat, sairaalahoitoon pääsy tai vaikkapa virallisten dokumenttien saanti vaatii sosiaalisia verkostoja.

Tämä asettaa erityisen haavoittuvaan asemaan monet sellaiset LGBTQ-ihmiset, jotka ovat joutuneet jättämään uskonnollisen yhteisönsä tai jotka suku on sosiaalisen häpeän pelossa hylännyt. Naiset ovat erityisen suojattomia, sillä uskonnolliset lait eivät takaa heille samoja oikeuksia kuin miehille. 

[Näin oli lausuttu Antroblogissa 13.10.2022 julkaistussa Laura Menardin kirjoittamassa artikkelissa Libanonin LGBTQ-yhteisöt tavoittelevat tasa-arvoisempaa tulevaisuutta.]

[Uskonnollisia lakeja arvostavat Libanonissa ennen kaikkea muslimit. Islamilainen sharia-laki on ollut olemassa ainakin jossakin muodossa jo 600-luvulta jKr. alkaen. Ja libanonilaisista tätä nykyä enemmistö kuuluu islamilaisiin yhteisöihin. Tämä johtuu naisen huonommasta asemasta niissä sekä kristittyjen laajemmasta maastamuutosta.]

4 kommenttia:

 1. Nämä LGBQWERTYUIOP-muslimithan ovat onnellisessa asemassa, kun muslimiyhteisö on heidät hylännyt eli jättänyt rauhaan!
  Monissa muslimiyhteisöissä kun heidänkaltaisensa pudotetaan kerrostalon katolta tai tehdään jotain vastaavaa epäsuvaitsevaa.

  VastaaPoista
 2. Jotkut ovat arvanneet tätä Eurooppaankin. Hyi heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä on lisäksi vain heikko hyvä veli -verkosto.

   Poista