torstai 23. maaliskuuta 2023

S Katuturvallisuus on heikentynyt, osa 4

Uuden häiriöindeksin osoittama katuturvallisuuden paraneminen vaikutti omituiselta, koska monet katuturvallisuuden kannalta keskeiset rikokset lisääntyivät selvästi viime vuonna.

Tiedustelin sen vuoksi Poliisihallitukselta viime viikon perjantaina, mihin asioihin indeksin tulos turvallisuuden parantumisesta perustuu. Poliisihallitus lupasi toimittaa tarkempia tilastoja uudesta häiriöindeksistään.

Poliisihallitus vastasi tiedusteluihin myöhemmin, että katuturvallisuus ei olekaan parantunut edes uuden häiriöindeksin mukaan.

Häiriöindeksin osoittama yleisten paikkojen turvallisuuden parantuminen johtui Poliisihallituksen mukaan tietojärjestelmävirheestä. Se aiheutti virheitä erityisesti vertailuvuosien 2020 ja 2021 häiriöindeksien arvoihin.

Poliisin aiempi tiedotus asiasta perustui siis vääriin tietoihin. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessö 18.2.2023 julkaistussa lehden oikeus- ja rikostoimittaja Lasse Kerkelän kirjoittamassa artikkelissa Poliisi tiedotti katu­turvalli­suuden parantuneen – Se ei ole totta.] 

[Tällaisten artikkeleiden julkaiseminen voi kuitenkin lisätä epäluuloja maahanmuuttajia, varsinkin varsinaisia sellaisia, kohtaan, ja lisäksi se voi lisätä Perussuomalaisten kannatusta, mikä on hyihyi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti