tiistai 21. maaliskuuta 2023

S Jotkut puolueet kannattavat maahanmuuttoa, koska he toivovat maahanmuuttajista uusia äänestäjiä

Miltä Hillman-Long teoria vaikuttaa Suomen pakolaispoliittisten linjausten valossa? Suomen puolueista vapaata maahanmuuttopolitiikkaa ovat tulkintani mukaan eniten kannattaneet vasemmistoliitto, vihreät ja ruotsalainen kansanpuolue.

Puolueet vetoavat ihmisoikeuksiin ja kansainvälisiin sopimuksiin, etenkin Geneven sopimukseen vuodelta 1951. Ne ovat myös suhtautuneet nihkeästi Suomen itärajan vahvistamiseen raja-aidalla, jollaisia ovat turvakseen pystyttäneet Puola, Baltian maat ja Kreikka. Tämä havainto sopii yhteen Hillmanin ja Longin teorian kanssa: mainitut puolueet ilmeisesti eniten tavoittelevat uutta äänestäjäkuntaa. Viime gallupissa (HS 18.8.20220) kannatusmäärät olivat vihreillä 9,9 %, vasemmistoliitolla 7,6 %, ja RKP:lla 4,5 %. Esimerkiksi jälkimmäisellä ei ole muuta toivoa kasvattaa kannatustaan maan ruotsinkielisen väestön ulkopuolella.

[Näin oli lausuttu ajatuspaja Liberan sivuilla 1.9.2022 julkaistussa Vesa Kanniaisen kirjoittamassa artikkelissa Suosivatko puolueet maahanmuuttoa siksi, että se tuo niille uusia äänestäjiä?.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti