”Monesti minulta on kysytty, kuinka monta ruokamyrkytystä olen saanut roskisruoista. Vatsatautia suurempi vaara on saada liikaa rasvaa ja sokeria, niin paljon heitetään herkkuja ja leivonnaisia pois.”
Ja silti samaan aikaan kauppaketjut ylpeilevät hävikkiruokaohjelmillaan.
Viherpesua, sitä Katariina E. M. Vuorinen näkee kaikkialla ja siitä hän myös kirjoitti laajemmin edellisessä teoksessaan, Kuoleman ja elämän kysymys (Atena 2018), joka sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.
”Toisaalta meitä kuluttajia houkutellaan erilaisilla ekologisiksi väitetyillä tuotteilla, joiden vihreys voi olla pitkälti mainoskikka. Ja toisaalta saatamme tuudittautua arjen pieniin ekotekoihin, kierrättämiseen, valojen sammuttamiseen ja pyöräilyn lisäämiseen, joista sitten ajattelemme, että ne kompensoisivat Thaimaan-lomalentomme.”
[Näin oli lausuttu Seura-lehdessä 9.5.2022 julkaistussa Irina Björkmanin kirjoittamassa artikkelissa Ekologi Katariina E. M. Vuorinen ihmisen hyvyydestä: ”Olisi tärkeää yhteiskunnallisesti hyväksyä, ettemme yhtäkkiä muutu kovin korkeamoraalisiksi”.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti