Ajatuksia herättävä on tutkimusryhmän havainto, kuinka eläimen ruuansulatuksen sekoittaminen kahvipavuilla on eräänlaista fyysistä rajoittamista. Vatsa kuralla on vaikea liikkua.
Artikkelin luettuaan tarkastelee uusin silmin lasikuution alle asetettuja ”maailman kalleimpia” kahvipapuja, eli kehotaiteen tuloksena syntynyttä artesaanikahvia Coffee H. Liveart (2019–2022).
Luksus syntyy epämukavuudesta. Nähtäväksi jää, kiipeääkö näyttelyn aikana huutokaupattavien papujen hinta sivettikissakahvin kilohinnan tasolle tai jopa ohitse.
[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 20.5.2022 julkaistussa Sini Monosen kirjoittamassa näyttelyarvostelussa Taiteilijat asettuivat sivettikissojen asemaan ja söivät 927 kahvipapua: Kokemus oli epämukava, mutta tuloksena saattaa olla maailman kalleimmat pavut.]
[Täytyy tässä sanoa tähän, että ko. sivettikissat eli musangit luonnonoloissa syövät varmaan kaikkea muutakin ravintoa kuin kahvimarjoja. Yleensä sivettikissakahvi kuitenkin tuotetaan tarhattujen musankien avulla. On mahdollista, että otukset saavat niissä eläessään ainakin välillä kofeiinin yliannostuksia, vaikka niiden elimistö lieneekin jossain määrin karaistunut kahvimarjojen syömiseen.]
[Sivettikissakahviin liittyen, voit niin halutessasi käydä lukemassa ei-niin-vanhan blogimerkintäni Kopi Luwak, sivettikissan persiistä tullut maailman toiseksi kallein kahvi. Vanhempi pikkuveljeni muuten oli äskettäin kieltäytynyt Balilla käydessään nauttimasta sivettikissakahvia sen tuotantoon liittyvien epäeettisten puolien vuoksi.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti