lauantai 15. lokakuuta 2022

S Suomi on ollut varautunut muihin Euroopan maihin verrattuna

Hän muisteli, kuinka kansainvälisillä areenoilla oli takavuosina toisinaan vaikeaakin vastata kummasteleviin kysymyksiin siitä, miksi Suomi pitää edelleen yllä yleistä asevelvollisuutta, toisin kuin monet muut maat.

– No, jos muutkin olisivat niin kuin me olimme, niin eurooppalaisilla Nato-mailla olisi varovaisenkin arvion mukaan tuollainen 15–20 miljoonan sotilaan reservi, jos ajatellaan meidän harjoitettua reserviämme ja käytetään samaa suhdelukua.

Niinistö mainitsi myös Suomen kalustehankinnat sekä tykistön, joka kuuluu Euroopan suurimpiin.

– Mitä se olisikaan sitten, jos kaikki olisivat olleet suhteellisesti hankkimassa samaa? Joten ei sitä sitten enää jääkään niin ihmettelemään, miksi Suomi on paitsi arvostettu, myös haluttu kumppani. On hienoa, että Eurooppa on nyt oikeastaan havahtunut tähän Suomen malliin. Siihen, että kaikissa tilanteissa tulee kuitenkin pitää mielessä varautuminen vähän pahempaankin.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 14.10.2022 julkaistussa Anna Nuutisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Sauli Niinistö: Maailmalla kummasteltiin ennen Suomen mallia – ”Eurooppa on nyt havahtunut”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti