lauantai 29. lokakuuta 2022

S Afrikassa väestönkasvua ei ole saatu aisoihin

Väestönkasvu on saatu aisoihin kaikkialla muualla paitsi Afrikassa, jossa naiset synnyttävät edelleen lähes viisi lasta. Se on laskenut vuodesta 1970, jolloin se oli 6,5 lasta, mutta aleneminen on ollut aivan liian hidasta.

Syntymäni aikaan Afrikassa asui runsaat 200 miljoonaa henkeä ja nyt jo 1,4 miljardia. YK:n optimistisen ennusteen mukaan Afrikan väkiluu saavuttaisi neljä miljardia asukasta vuonna 2100, siis noin 20-kertaistuisi 150 vuodessa.

Samanaikaisesti ilmastonmuutos heikentää elinoloja ja ruuan tuotantomahdollisuuksia Afrikassa.

Tiedän, että on epämuodikasta puhua Afrikan väestöräjähdyksestä, mutta puhun silti. Neljä miljardia afrikkalaista on täysin mahdoton tulevaisuuden kuva – etnisiä afrikkalaisia voi ollakin neljä miljardia, mutta eivät he voi asua Afrikassa.

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran, josta olen käyttänyt diminutiivisesti nimitystä puutarhatontunkuvatus, blogissa 6.7.2022 julkaistussa merkinnässä Pelastavatko Etelä-Korean naiset maailman?.]

2 kommenttia:

 1. Eipä olisi sen kummempaa ongelmaa väentungoksen suhteen, jos afrikkalaiset miehet olisivat kuin eteläkorealaiset miehet;
  Afrikassa kun naisilta ei kysytä.

  Mutta miksi O.D.Vaara kuvittelee Euroopan antavan miljardin neekerin saavan marssia Eurooppaan estämättä, kun Invaasio 2015 jäi miljoonaan Unkarin ja kumppanien lyötyä rajat kiinni ja myöhemmät yritykset Puolan ja Liettuan rajoilla tulpattiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo oli kirjoituksessaan sanonut myös: "Tällainen tulevaisuus ei tunnu mahdolliselta, mutta en keksi ongelmaan mitään toteuttamiskelpoista ratkaisua."

   Poista