tiistai 11. lokakuuta 2022

S Osa nk. oikeistopopulisteista oli aikaisemmin intoillut Trumpista

Monet oikeistopopulistit esiintyvät nyt kovina Venäjän vastustajina. Se onkin tärkeää, erityisesti Suomessa. Ei kuitenkaan unohdeta, että vain hetki sitten samat hahmot intoilivat Trumpista, brexitistä, Viktor Orbánista ja kaikesta, mikä heikensi länsimaiden yhtenäisyyttä ja demokratiaa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 29.9.2022 julkaistussa Saska Saarikosken kirjoittamassa kolumnissa On aika kaivaa esiin natsikortti.]

[Varmastikin jonkin katsannon mukaan minut voisivat jotkut luokitella "oikeistopopulistiksi". En silti ole koskaan intoillut Trumpista, Orbanista enkä Putinista. Jotkut toiset varmaan kuitenkin ovat. Siinä kirjoittaja on oikeassa. Tosin en ymmärrä, mitä pahaa yhtään pitemmällä tähtäimellä brexitissä eli Yhdistyneen kuningaskunnan erossa Euroopan Unionista on.]

2 kommenttia:

 1. Ja millähän tavalla Trump ja Orbán ovat heikentäneet Lännen yhtenäisyyttä ja demokratiaa?
  Trump päinvastoin vaati Länneltä kunnollista yhtenäisyyttä potkimalla eurooppalaisia NATO-jäseniä kohottamaan maanpuolustuksensa tasoa sen sijaan, että odottavat USAn tekevän kaiken.

  Entä demokratia?
  Trump valittiin vapailla ja reiluilla vaaleilla kerran, Orbán useasti.
  Trump sen sijaan syrjäytettiin massiivisella vaalivilpillä, jonka Jaskapaskakosket ovat siunanneet.
  Unkarissa muuten oppositiolla on kaksikin omaa TV-kanavaa.
  Montako Suomen oppositiolla?

  Entä miten demokraattista oli se, että keväällä 2019 tuleva päägangsteri Intorantti sanoi suoraan kameroiden edessä hallituspohjasta sovitun jo viime syksyllä.
  Ainakaan Slunga-Poutsalo ei ilahtunut sen kuullessaan, vaan tokaisi tyrmistyneenä kuulevansa näistä neuvotteluista ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen oppositiolla on Alfa-TV. Sitä voi nimittää oppositiomediaksi, koska sillä on usein tuhma näkökulma asioihin.

   Minustakin on kiva, että Trump katsoi, että NATO:n jäsenmaiden tulisi kantaa oma osansa yhteisestä puolustuksesta.

   Poista