sunnuntai 16. lokakuuta 2022

S Venäläinen vetoomus viedä sotaan vain varsinaista sotilashenkilöstöä

Venäjällä jo keväällä luotu vetoomus liikekannallepanoa vastaan kerää nyt tuhansia allekirjoituksia minuuteissa ja kymmeniätuhansia tunneissa.

Vetoomuksessa kerrotaan allekirjoittaneiden vastustavan osittaista ja laajamittaista liikekannallepanoa, ja vaaditaan, että sotaan kutsutaan vain reserviläisiä, asevoimissa palvelleita ja sotilaallista erityisosaamista omaavia ihmisiä. Keskiviikkona aamupäivällä vetoomus oli kerännyt 70 000 allekirjoitusta. Kahdelta iltapäivällä sillä oli 145 000 allekirjoitusta, muutaman minuutin päästä jo lähes 180 000.

Meduzan mukaan vetoomus perustettiin jo viime huhtikuussa, mutta kun pelätty liikekannallepano ei keväällä toteutunutkaan, päätettiin allekirjoitusten keräämistä jatkaa koko ”erikoisoperaation” ajan. Toukokuussa vetoomus oli Meduzan tietojen mukaan kerännyt 50 000 allekirjoitusta. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 21.9.2022 julkaistussa Elina Saarilahden kirjoittamassa uutisartikkelissa Loppuun­myydyt suorat lennot Istanbuliin ja Jerevaniin, opposition mielen­osoitus­valmistelut – Näin venäläiset reagoivat Putinin ilmoitukseen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti