keskiviikko 23. joulukuuta 2020

S Presidentti Trump on onnistunut suhteessaan maan oikeuslaitokseen

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola toteaa, että Trumpin yksi strategisista päämääristä on ollut ”strateginen hämäryys”. Aaltolan mukaan Trump on korostanut, että muiden on syytä olla varpaillaan Yhdysvaltojen suhteen.

– Hän on omalla tyylillään ja arvaamattomuudellaan kyllä pitänyt sekä ystävät että viholliset varpaisillaan. Tässä suhteessa voisi ajatella, että hän on omiin kriteereihinsä nähden onnistunut, Aaltola sanoo.

Annalan mukaan Trumpin kannattajien näkökulmasta suurimmat onnistumiset liittyvät korkeimman oikeuden nimityksiin ja oikeuslaitoksen uudistamiseen.

Trump on kautensa aikana nimittänyt jo kaksi uutta tuomaria korkeimpaan oikeuteen – ensi viikolla mahdollisesti kolme, kun senaatti päättää Amy Coney Barrettin nimittämisestä Ruth Bader Ginsburgin seuraajaksi. Lisäksi hän on nimittänyt lukuisia tuomareita alempiin liittovaltion oikeusistuimiin.

– Hän on sillä jättänyt pysyvän jäljen ja vienyt amerikkalaista yhteiskuntaa äänestäjiensä toiveiden mukaisesti arvokonservatiiviseen suuntaan. Tämän vaikutus tuntuu kymmeniä, kymmeniä vuosia, Annala toteaa. 

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 26.10.2020 julkaistussa Anttijussi Ripaojan kirjoittamassa artikkelissa Neljä vuotta silkkaa sekasortoa? – Asiantuntijat kertovat, missä asioissa Trump on presidenttinä onnistunut.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti