torstai 17. joulukuuta 2020

S Kulkutaudit ovat aiheuttaneet hirvittävää kärsimystä varsin monelle

”Sain raivarin”, tunnustaa 92-vuotias Rovaniemellä asuva Pekka Raudaskoski Facebook-sivullaan. Rauhalliselta vaikuttava mies oli menettänyt malttinsa katsellessaan televisiosta ohjelmaa, joka kertoi rokotuksen vastustajista.

”Tämmöistä individualismia en ymmärrä ollenkaan. On aivan kohtuutonta vastustaa rokotuksia, jotka ovat hävittäneet niin monta vaarallista tautia”, hän kertoo puhelimessa.

Raudaskoski tietää mistä puhuu. Hän on tehnyt työuransa lääkärinä, ja pitkän elämänsä ja uransa aikana hän on nähnyt, millaista kärsimystä kulkutaudit ovat aiheuttaneet. Hän on myös todistanut, miten monet vaaralliset sairaudet ovat hävinneet Suomesta kokonaan rokotusten ansiosta.

Siksi rokotusten vastustaminen saa hänen verensä kiehumaan.

”Vaikka rokotukset saattavat aiheuttaa joillekin mahdollisia sivusairauksia, ne koskevat hyvin pientä osaa rokotuksen saajista. Sen sijaan rokotukset ovat antaneet elämän lukemattomille ihmisille”, Raudaskoski sanoo.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 17.12.2020 julkaistussa Katri Kallionpään kirjoittamassa artikkelissa 92-vuotias lääkäri Pekka Raudaskoski kertoo, millainen maa Suomi oli ennen rokotuksia – Hänellä on painava viesti niille, jotka empivät koronarokotusta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti