tiistai 29. joulukuuta 2020

S Kristitty Joe Biden kilvassa jumalattoman Donald Trumpin kanssa

Bidenille katolinen usko on tärkeä osa identiteettiä. Sen sijaan kahdesti avioliitosta eronnut Trump ei ole missään vaiheessa elämäänsä ollut erityisen kristitty tai edes erityisen konservatiivinen.

Mary Trumpin kirjassa Donaldin isosisko, katoliseksi kääntynyt ja uskovainen Maryanne ihmetteli, miksi ihmeessä herätyskristityt tukevat hänen veljensä kampanjaa:

”Mikä helvetti heitä vaivaa?”, liittovaltion tuomarina uran tehnyt Maryanne Trump Barry sanoi kirjassa. ”Donald ei ole käynyt kirkossa kuin kameroiden pyöriessä. Se on käsittämätöntä. Hänellä ei ole mitään periaatteita. Ei mitään!”

Silti Trumpin uskollisimpia kannattajia näyttävät olevan arvokonservatiiviset kristityt. Presidenttinä Trump on nimittänyt valtavan määrän hyvin konservatiivisia tuomareita, mitä arvokonservatiivit pitävät ensiarvoisen tärkeänä omien arvojensa ajamisessa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.11.2020 julkaistussa Esko Varhon kirjoittamassa uutisartikkelissa Elinikäinen poliitikko vastaan ikuinen showmies – Joe Bidenin ja Donald Trumpin erilaiset elämät.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti