tiistai 8. joulukuuta 2020

S Ayaan Hirsi Ali on afrikkalaistaustainen nainen ja eräs demokratian ja ihmisoikeuksien tukipylväistä

Marokkolaissyntyinen surmaaja lävisti puukolla Ayaan Hirsi Alille suunnatun paperille kirjoitetun tappouhkauksen Van Goghin rintaan. Tapahtuman jälkimainingeissa hän muutti Yhdysvaltoihin ja on nyt kahden lapsen äiti ja vanhempi tutkija Stanfordissa ja Hoover-institutissa.

Wikipedian mukaan Ayaan Hirsi Alilla on useita fatwoja ja eräs tunnettu ajattelija on todennut, että hänellä on suurempi väkivaltaisen kuoleman riski kuin kenelläkään hänen tuntemallaan henkilöllä mukaan lukien Salman Rushdie. Sekulaarit piirit ihailevat häntä lännessä, mutta ääri-islamistit ja monet tämän päivän vasemmistolaiset halveksivat häntä hänen islam-kriittisyytensä vúoksi.

Aylaan Hirsi Ali on tullut viimeisten vuosien aikana länsimaisten arvojen tiukkana puolustajana  ja ääriajattelua – oli se peräisin islamin piiristä tai läntisistä ajattelun virtauksista – vastustavana tutkijana ja ajattelijana.

[Näin oli lausuttu Mikko Paunion blogissaan 16.7.2020 julkaisemassa merkinnässä USA:n somali Ayaan Hirsi Ali: ”Pysäyttäkää BLM”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti