tiistai 1. joulukuuta 2020

S Kokoomuksen Rydman ei koe olevansa puolueessaan yksin

Vasemmistoliitto, ei perussuomalaiset, on Rydmanin mielestä isoissa asiakysymyksissä kuten valtion taloudenhoidossa ja työllisyyspolitiikassa kauimpana kokoomuksen linjalta.

”Ei perussuomalaiset ole kokoomukselle hallituskumppanina ollenkaan vaikeimmasta päästä. Vaikeuksia voi aiheuttaa ennen kaikkea Eurooppa-politiikka ja osin puolueessa ajoittain ilmenevä amatöörimäisyys, mutta mitään ylitsepääsemätöntä ei ole”, hän sanoo.

”Jonkinlaiselle perusporvarillisella pohjalla kokoomukselle keskeisiä tavoitteita olisi kovastikin helpompi saada läpi kuin nykyisten punavihreiden puolueiden kanssa.”

Yhteistä pohjaa olisi löydettävissä esimerkiksi työmarkkinoiden uudistuksissa sekä maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikassa, Rydman uskoo. Hän ei koe olevansa yksin vaatiessaan oven avaamista hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa.

”En ollut yksin vuonna 2017, ja vielä vähemmän nyt. Koen, että oma kantani edustaa valtavirtaa kokoomuksessa.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.2.2020 julkaistussa Jarno Hartikaisen kirjoittamassa lauantaivieras-artikkelissa Päätös näyttää perus­suomalaisille ovea oli suuri virhe, sanoo kokoomuksen Wille Rydman.] 

[I PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa blogistani 13.6.2017 eli juuri Perussuomalaisten hajottua julkaisemani blogimerkinnän Höpinöitä Halla-ahosta.]

[II PS. Itse olen valmis ojentamaan ystävän käden Kokoomuksen suuntaan, mikäli se tuomitsee sen, mihin Kokoomus ryhtyi vuoden 2017 kesäkuussa.]

2 kommenttia:

  1. Wille ei ole yksin:

    Sekoomuksen silloinen puoluesihteeri Taru Tujunen kertoi eduskuntavaalien 2007 edellä heille tulleen koulutetuilta, hyvässä yhteiskunnallisessa asemassa olevilta puolueenjäseniltä tuhansittain(!) yhteydenottoja, jotka alkoivat:

    "En ole rasisti, mutta..."

    Sekoomuksen vastaus oli laittaa Ben Zyskowicz puhumaan vaalien jälkeen eduskunnassa maahanmuuttokiritiikkiä.
    Äänestyksissä hän toki painoi nappia aina yleisafrikkalaisen mallin mukaan.

    Puolueen nykyjohto on tehnyt selväksi, ettei se ymmärrä Halla-ahon tulokulmaa eikä jaa PS:n kanssa samaa arvopohjaa.
    Niinpä Sekoomuksen johdon on vaihduttava kokonaan, ennen kuin KaKo voi tehdä yhteistyötä PS:n kanssa.

    Valitettavasti. Mutta sehän on KaKon puoluekokousväen käsissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin valitettavaa. Siteeraan Johannes Kastajaa: "Osoittakaa teoillanne, että olette kääntyneet!"

      Poista