Hyvä esimerkki pikatuomitsemisesta saatiin pari viikkoa sitten, kun joku anarkistipoppoo päätti pysäyttää liikenteen Helsingissä. Poliisi kantoi ituhipit pois ja nämä palaisivat takaisin. Sen jälkeen poliisit esittelivät kaasusumutetta ja sanoivat että täältä pesee jos ette usko. Eivät uskoneet ja sieltä pesi. Johan liimatilhet katosivat.
Tästä nousi sitten kauhea älämölö. Väkivallattomia mielenosoittajia suihkutetaan kaasulla!
Kyse on yksinkertaisesti siitä, että poliisilla on tärkeämpääkin tekemistä kuin kannella kohta takaisin käveleviä pellejä pois kadulta. Jos poliisi sanoo mitä seuraa jos et tottele, niin kannattaa totella. Ihan sama kuin näissä Amerikan ampumistapauksissa. Poliisi huutaa että seis tai ammun niin silloin kannattaa vetää liinat kiinni.
Jokainen yhteiskunta perustuu väkivaltaan. Anarkistipoppoo on itse ensimmäisenä huutamassa poliisia paikalle, jos he joutuvat ongelmiin. Väkivallattomasti toimivia ei saa vastustaa väkivallalla? Okei, siinä tapauksessa pankki voi tyhjentää anarkistin tilin omaan käyttöönsä. Ihan vain väkivallattomasti. Mitäpäs sitten teet? Paha on anarkistin mennä pankijohtajan kanssa neuvottelemaan jos tämä ei suostu, joten ei muuta kuin itkemään yhteiskunnalle. Yhteiskunta lähettää kirjeen pankinjohtajalle että palautapa rahat. Pankinjohtaja sanoo että enpä taida viitsiä. Yhteiskunta toteaa että sittenpä lähdet vankilaan. Pankinjohtaja sanoo että enpä taida viitsiä. Milläs kuskaat ellet väkivallalla?
[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 20.10.2020 julkaistussa merkinnässä Uutiskatsaus 43-2020.]
[Anarkismi on poliittinen ideologia, jonka mukaan valtio ja esivalta ylipäätään sekä hierarkiat ovat hallitsevan luokan harjoittamaa sortoa ja väkivaltaa. Marxismileninismistä aate eroaa 1) siinä, että anarkismi haluaa lopettaa valtion jo vallankumouksen yhteydessä (marksismileninismin aatteen mukaan taas valtio kuoleutuu lopussa, kun talous on kehittynyt yltäkylläiseksi), ja 2) siinä, että anarkismi periaatteessa kannattaa yhteiskunnallista vapautta (marksistileninistiset maat taas ovat olleet ja ovat edelleen hyviä esimerkkejä poliittisesta sorrosta).]
[Itse en ole anarkisti, mutta olen kiinnostunut siitä ilmiönä.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti