lauantai 2. joulukuuta 2017

S Toisten ihmisten rahoja käyttäessä voi vaikka mällätä miljoonan kaivoon eikä se ole itseltä pois

Kaupunginvaltuutettu Jenna Simula teki Oulun valtuustossa ehdotuksen maahanmuuttajien aiheuttamien kulujen selvittämiseksi. Ehdotuksessa ei siis otettu mitään kantaa siihen, tuleeko jostain leikata tai jollekin antaa lisää rahaa, vaan ehdotuksen koko sisältö oli, että selvitetään, minkä verran oululaisten veronmaksajien rahoja menee maahanmuuttoon.

Onneksi Vihreiden Satu Haapanen osoitti nopeasti, miten tämä homma menee kertomalla, että Simulan ehdotus on rasistinen ja ihmisvihamielinen. Olisihan se ollut aika kyseenalaista ja fasistista, jos esimerkiksi päättäjät tietäisivät, minkä verran rahaa heidän päätöksiinsä menee. Toisten ihmisten rahojen käyttäminen on sen takia mukavaa, että vaikka mälläisi miljoonan kaivoon, niin se ei ole itseltä pois. Politiikan paras puoli onkin, kun voi leikkiä hyvää ihmistä muiden rahoilla. Miettikää: ei tarvi laittaa itseään likoon ollenkaan, mutta voi silti masturboida omassa itsetyytyväisyydessä ja kiillottaa esinahalla omaa moraalista kilpeä.

Haapasen asenne on kamala ja uskomatonta hevonpaskaa. Hän tietää itsekin, että tuollaisessa ehdotuksessa ei ole mitään rasistista tai ihmisvihamielistä, vaan se on täysin järkevää ja loogista päätöksentekoa. Ainoa syy, minkä vuoksi hän ryhtyy herjaamaan rasistiksi ja ihmisvihamieliseksi, on se, että Jenna on persu ja Haapanen nyt tahtoo taas randomilla vähän moraalisäteillä ja ylentää itseään alentamalla muita.

Maahanmuuton kustannukset pitää selvittää pikimmiten niin kunnallisella kuin myös valtakunnallisella tasolla. Kysymyksessä on vähintään miljoonien menoerä ja monet arviot menevät jopa miljardin pahemmalle puolelle. Jotta kansalaiset, eli siis näiden Haapasten esimiehet, voivat tehdä oikeita päätöksiä, tulee heillä olla myös oikeaa tietoa. Maahanmuuttopolitiikkaa ei saa järkeväksi sillä, että tietoa pimitellään ja toisia haukutaan ihmisvihamielisiksi.

Meikän teoria on, että maahanmuuton kustannukset ovat huomattavasti vielä korkeampia kuin mitä arvioissa on esitetty ja kaikki myös tavallaan tietävät tämän. Kyse onkin julkisesta salaisuudesta, jonka kaikki tietävät, mutta joka koitetaan silti piilotella vielä viimeiseen saakka. Teoriani pohjautuu sille, että näin se on aikaisemminkin ollut. Turussa mietittiin pitkään, että kuinka paljon maahanmuuttajat aiheuttavatkaan kuluja esimerkiksi Varissuolla. Kun tästä sitten saatiin lukuja, olivat nämä luvut huomattavasti pahempia kuin mitä edes nuivimmat maahanmuuttokriitikot olivat arvioineet. Kaupunginhallitus sitten teki miehen työn ja koitti piilottaa tämän selvityksen, mutta onneksi se vuoti Internetiin ja poliitikot jäivät housut kintuissa kiinni.

[paha liberaali Jiri Keronen Facebookissa 1.12.2017. Ulostuloon liittyy Oulu-lehden uutisartikkeli Tunteet kuumenivat valtuuston puherallin päätteeksi: “Se on rasistinen esitys”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti