keskiviikko 27. joulukuuta 2017

S Kuuluisa juoppousgeeni jne.

* Preventioparadoksi.
Yleinen harhaluulo etenkin alkoholin kohdalla on että ongelmakäyttäjät (10-20%) muodostaa valtaosan alkoholin aiheuttamista kustannuksista. Kohtuukäyttäjien ei tarvitsisi heistä välittää tai ainakin kohtuukäyttäjät valittaa erittäin usein että miksi heidän pitää kärsiä noita ongelmaisia juoppoja koskevista rajoituksista.
Tosiasiassa 70-80% alkoholikustannuksista yhteiskunnalle koituu kohtuukäyttäjien juomisesta: toilailuista, sairastumisista syöpiin jne.
On se kumma, kuinka Pohjoismaiden ulkopuolella väkeviäkin saa ruokakaupoista, mutta Suomessa alkaa hirvittävä mölinä ja kuukausien kädenvääntö alkoholipitoisuuden 0,8 prosentin nostosta. Nuoret tulevat juopoiksi limuviinoilla ja kohta lapsia houkutellaan alkoholijäätelöllä ja -purukumilla, ainakin 145 tai 200 tai vaikka 500 henkeä kuolee vuosittain enemmän, epäalkiolaisessa hengessä köyhiä riistetään (ilmeisesti paha kapitalisti kaataa köyhien kurkkuun väkisin halpaa viinaa), ja niin edelleen.

Jos suomalaisilla tosiaan on raittiusintoilijoiden väittämä juoppousgeeni perimässään, niin ongelma ratkeaa tekemällä sama mikä muualla on tehty jo aiemmin: poistetaan juoppoudelle altistava perimä geenipoolista antamalla juoppojen juoda itsensä hengiltä mahdollisimman nopeasti, helposti ja halvalla.

[Vesa Tenhunen 19.12.2017 Skepsis-yhdistyksen keskustelupalstan ketjussa Alkoholilaki ja myytit elossa valtio-oppineillakin vastauksena eräälle henkilölle]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti