tiistai 26. joulukuuta 2017

S Joillekin on valtavan tärkeää ja voimaannuttavaa saada nimittää lähimmäisiään natseiksi

Mitä tähän vuoteen ja eilispäivään tulee, osallistui kulkueeseen lopulta jotakuinkin joitain kymmeniä aiemmin omaa Kohti vapautta! -mielenosoitustaan järjestäneen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsentä. Onneton vähemmistö koko kulkueesta joka tapauksessa.

Huolimatta siitä, että natseja oli jo viime vuonna sekä absoluuttisesti että suhteellisesti vähän, uskallan väittää, että aidosti isänmaallinen enemmistö osoitti tuolloin lunastaneensa soihtukulkueen itselleen. Tänäkin vuonna viesti toistui.

Koomikko Iikka Kivi todistaa Facebookissa väkevästi: “Mutta. Ihan miten itse haluatte. Tästä lähtien jokainen marssille osallistuja on mielestäni tietoisesti mukana äärioikeiston toiminnassa ja jos ei itse äärioikeistolainen, niin vähintään näiden tukija ja symppaaja. Vakka kantensa valitsee.”

Hyvin monelle kansalaiskeskustelijalle vaikuttaa olevan syystä tai toisesta aivan valtavan tärkeää ja voimaannuttavaa saada nimittää porukkaa natseiksi. Toisaalta jotkut voivat kokea ongelmaksi sen, että kuten tässäkin tekstissä todetaan, on natsien tosiasiallinen määrä niin mitättömän pieni, ettei se ansaitsisi nykyisenkaltaista huomiota osakseen.

[Näin oli lausuttu Janne J. M. Muhosen kirjoittamassa Kansalainen-verkkolehdessä 7.12.2017 julkaistussa kolumnissa Kas näin se kavala ääriporukka marssi. Tässä on kysymys tietysti itsenäisyyspäivän ei-natsistisesta 612-soihtukulkueesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti