perjantai 15. joulukuuta 2017

S Hesarin toimittaja itkee kumikanoista, koska elää kuplassa

Hesarin suvaitsevainen toimittaja itkee, että hänen Facebookinsa on tylsä, koska se on täynnä kumikanoja laulamassa Despacitoa. Tämä johtuu tietenkin siitä, että kaikki Juuson kaveritkin ovat vihervasemmistolaisia suvaitsevaisia, jotka eivät alpakoiden lisäksi uskalla jakaa mitään muuta kuin Despacitoa laulavia kumikanoja, ettei kukaan vain luulisi heitä natseiksi.

Minun somekuplassani ei ole kumikanoja, vaan ihan oikeita kanoja, fasaaneja ja lampaita. Täällä on jenkkiautoja, sähkömoottoripyöriä, tankkeja, trimaraaneja, perhokalastusta, ilveksenmetsästystä, viherpiiperrystä, syväekologiaa, luolia, pronssikautisia hautoja, hirsitaloja, 50-luvun kellohameita, Arabian vanhoja astioita, kirjoja, näytelmiä, nyrkkeilyä, chilinkasvatusta, puuronkeittoa, purjehdusta ja bunkkereita.

Minun Facebookiini tulee päivityksiä Espanjan hiekkarannoilta, Thaimaan ravintoloista, Filippiinien majataloista, Kainuun korvista, Lapin jänkhältä ja Islannin jäätiköiltä. Minun kuplassani pohditaan historiaa, taidetta, arkkitehtuuria, tarkkuusammuntaa, feminismiä, politiikkaa, taloutta, bodausta ja muinaisjousien rakentamista. Ja paljon muuta.

Itse en harrasta kaikkea tuota, mutta minusta on hyvin mielenkiintoista seurata kun asioihin perehtyneet ihmiset kertovat omista harrastuksistaan ja välillä väittelevät rajustikin. Haluaisinkin nyt kiittää kaikkia Fb-kavereitani siitä, että te teette minun somekuplastani niin paljon paremman ja mielenkiintoisemman kuin suvaitsevaisten somekupla. :)

[Jari Leino Facebookissa 14.12.2017. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutinen, ei kun kolumni, otsikolla Facebookin uutisvirta on tullut tiensä päähän, se on itse asiassa pahin mahdollinen roskakuilu – koska oikea viestittely tapahtuu ihan muualla. Itse lausuin seuraavat kaksi asiaa kommentteina Leinon päivitykseen:]

– Itsekin omistin kerran kumikanan. Ostettuani sen tulin siihen tulokseen, että se on liian heiveröistä tekoa koiralle annettavaksi. Vein sen (kumikanan) sitten kirkossa käymään.

– Sanoisin vielä, että mielestäni Facebookin pahimpia piirteitä on juuri kuplauttaminen, kun sen algoritmi arpoo nähtäväksi sellaisia päivityksiä, joita se kuvittelee käyttäjän haluavan nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti