perjantai 8. joulukuuta 2017

S Demonisoimisen, mustamaalaamisen ja epäinhimillistämisen vaikutukset

Anarkomarkot polttivat vantaalaisen ravintolayrittäjän 3 autoa ja aiheuttivat sillä hengenvaaran yrittäjälle ja tämän perheelle, johon kuului muun muassa lapsia. Anarkomarkojen Takku.netissä asia otettiin anarkistien nimiin ja muun muassa vasemmistolaisen Voima-lehden päätoimittaja naureskeli asialle ikään kuin siinä olisi jotain hauskaa. Aikaisemmin anarkomarkojen harjoittama keikkojen ja rokkibaarien sabotointi on rajoittunut uhkailuun ja mustamaalaamiseen, mutta nyt on sitten menty siihen, että lapsienkin tappaminen on ok, kunhan sen tekee vastustaakseen äärioikeistolaista rokkia.

Te kaikki, jotka haukutte toisia natseiksi tai suvakeiksi tai vastaaviksi olette syypäitä tähän. On teidän vikanne, että uusnatsit potkivat ihmisiä hengiltä, että viattomien naisten kimppuun käydään Kampissa ja että lapset meinaavat palaa elävältä. Demonisoimalla, mustamaalaamalla ja epäinhimillistämällä olette luoneet maailman, jossa väkivalta poliittisista syistä on oikeutettua. Te olette repineet kansan pienten poliittisten kysymysten takia niin kahtia, että lintukodon sijasta satavuotiaassa Suomessa on käynnissä matalan intensiteetin sisällissota.

Ja kukaan teistä ei ole syytön. Jokainen rasistia tai suvakkia hokeva ja jokainen poliittisista kysymyksistä vastakkainasettelua hakeva on syypää tähän. Syyllisiä ovat siis niin uusnatsit, antifasistit, Jesse Torniaiset kuin Li Anderssonitkin. Syyllisiä ovat MV-Lehdet ja Isän pikajuna. Jokainen teistä, joka on valmis tekemään pahaa viholliselleen ja oikeuttamaan sen, on yhtä syyllinen. Te teette ihmisistä eläimiä ja väkivallasta sankaruutta.

Ajatelkaa, että teidän oma äitinne, lapsenne tai muu vastaava teille tärkeä ihminen olisi "rasisti" tai "suvakki". Olisitteko valmiita potkaisemaan häntä hyppypotkulla naamaan tai polttamaan hänen autonsa? Jos ette, silloin te ette voi tehdä sitä kenellekään toisellekaan.

On olemassa vain yksi ääripää, johon kuuluvat niin uusnatsit kuin antifasistitkin, niin autonpolttajat kuin natsimarssijat. Älä kuulu tähän ääripäähän.

[liberaali Jiri Keronen Facebookissa 7.12.2017. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutinen Äärioikeistolaisen keikan järjestävän yrittäjän autot poltettiin Vantaalla - ”Nyt on sota”.]

[PS. Itse olen muuten sitä mieltä, että kaikki poliittisen väkivallan hyväksyjät ovat fasisteja vaikka nimittäisivät itseään antifasisteiksi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti