lauantai 18. helmikuuta 2023

S "Oikeanlaista tietoa" hierotaan ihmisten naamaan

Tieteenfilosofista ja metodologista ajatuskuria ei ”oikeiden arvojen medialäksytykseen sisälly, ja siksi se onkin täysin vierasta filosofisille tieto- ja totuusteorioille. Kirjassani Totuus kiihottaa esitin vastauksen myös siihen, miksi niin sanottu vaihtoehtoinen media on olemassa: koska valtavirran media ei toimi, kuten sen normaalisti pitäisi toimia, ja koska ilman vaihtoehtoja ei olisi vaihtoehtoja ollenkaan.

Vehkoon faktantarkistus on vastannut Pravdan tapaa tarkistaa faktat ja varmistaa oikeanlaisen tiedon saanti. Ongelmana tuntuu sekä Yleisradiossa että Helsingin Sanomissa olevan, että kukaan ei sitä halua, kansalaiset eivät pode oikeanlaisen informaation nälkää, ja siksi tiedon oikeellisuuttaja salaliittoteorioiden pahuutta jynssätään yleisöjen naamaan.

Joskus kuitenkin sattuu, että jokin salaliittoteoriaksi” väitetty näkemys, kuten väestönvaihtolaskelma, osoittautuukin paikkaansa pitäväksi, ja bonuksena saadaan myös kielen vaihto. Näin kävi esimerkiksi Helsingin Sanomien omassa jutussa Espoossa on koulu, jossa enää pieni osa lapsista puhuu äidinkielenään suomea – Tutkija huolissaan seudun kehityksestä.

[Näin oli lausuttu filosofi Jukka Hankamäen blogissa 8.10.2022 julkaistussa merkinnässä Multicultitaurus tiedecus rahatonsiis.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti