lauantai 16. heinäkuuta 2022

S Venäjän asevoimien upseerit eivät yritä estää sotilaiden ryöstelyä

Kuzion mielestä on selvä, että jos Venäjän sotilaille annetaan mahdollisuus hankkia lisäpalkkioita varastamalla ukrainalaisten omaisuutta, niin se myös käytetään hyväksi. Samanlaista käyttäytymistä voi nähdä mellakoiden yhteydessä.

– En tiedä, kehottavatko upseerit sotilaita ryöstelyyn. En kuitenkaan usko, että sitä yritetään estää.

Vaikka Venäjällä kriittinen keskustelu sodasta on hyvin rajoitettua, sotilaiden taustaa on sielläkin nostettu esille yhtenä selityksenä joidenkin sotilaiden raakuudelle.

Moscow Times -verkkojulkaisussa kirjoittava toimittaja totesi, että merkittävä osa sotilaista tulee oloista, joissa sosiaaliset ongelmat, kuten alkoholismi ja väkivalta ovat osa arkea.

Kirjoittajan mukaan sotilaiden tausta ei tietenkään tee väkivallasta ukrainalaissiviilejä kohtaan hyväksyttävää. Sotilaiden tausta voi kuitenkin selittää, mitä jo valmiiksi rikkinäiset ihmiset - sekä rivisotilaat että jotkut komentajat - tekevät sodan keskellä.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla julkaistussa Tom Kankkosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Mikä selittää venäläissotilaiden julmuudet siviilejä kohtaan? Tutkija: Selityksinä Venäjän propaganda, rikollisuus asevoimissa ja sotilaiden tausta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti