torstai 28. heinäkuuta 2022

S Suomi on suomalaisten koti ja turvapaikka ja jos täällä haluaa asua, on tulijan sopeuduttava meidän kieleemme ja kulttuuriimme

PS:n ryhmäpuhujan Mari Rantasen mukaan koko selonteko on laadittu vihervasemmistolaisesta näkökulmasta.

– Siinä ei huomioida haitallisen maahanmuuton laajoja negatiivisia vaikutuksia julkiseen talouteen tai suomalaisten turvallisuuteen, Rantanen sanoi.

– Maahanmuutto yleisesti ottaen nähdään ilmiönä, johon yhteiskunnan tulee vain sopeutua. Meille perussuomalaisille tämä ei käy. Suomi on suomalaisten koti ja turvapaikka ja jos täällä haluaa asua, on tulijan sopeuduttava meidän kieleemme ja kulttuuriimme, Rantanen jatkoi.

Useimmat kotoutumisen ongelmat liittyvät Rantasen mukaan keskeisesti siihen, että yhteiskunta on luonut maahanmuuttajille käsityksen, ettei heillä ole velvollisuuksia vaan pelkästään oikeuksia.

– Työntekoon kannustamisen ja velvoittamisen sijaan tulijoita opetetaan hakemaan aktiivisesti erilaisia yhteiskunnan tukia ja palveluita – uhriutumisen kulttuurin oppimisesta puhumattakaan. Myöskään tässä selonteossa ei velvoittavuutta lisätä tulijoille.

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 11.5.2022 julkaistussa Mika Koskisen kirjoittamassa uutisartikkelissa PS lyttäsi hallituksen selonteon maahanmuuttajien kotoutumisesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti