torstai 21. heinäkuuta 2022

S Mikä on se raja, joka saa länsimaat puuttumaan sotilaallisesti sotarikoksiin?

Säälimättömän hyökkäyksen kohteena olevat ukrainalaiset ovat pitkään vedonneet länsimaihin, jotta ne perustaisivat lentokieltoalueen Ukrainan ylle, antaisivat ukrainalaisille raskaampaa aseapua, kuten hävittäjiä ja panssarivaunuja, ja lopettaisivat energian ostamisen Venäjältä.

Lentokieltoon ja tuntuvampaan aseapuun ei ole lähdetty, koska sen on pelätty johtavan Naton ja Venäjän suoraan yhteenottoon ja jopa kolmanteen maailmansotaan. EU-maat taas ovat riippuvaisia Venäjän energiasta, mikä heikentää Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden vaikutusta.

Butšan murhat kiihdyttävät varmasti länsimaissa keskustelua siitä, missä menee se kuuluisa raja, jonka yli Venäjä ei voisi astua ilman päättäväisempää väliintuloa tai tukea Ukrainalle.

Esimerkiksi Mariupolin kaupungin hävittäminen raunioiksi ei ole käynyt tällaisesta rajasta. On syytä pelätä, että Butšastakaan ei siihen ole.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 3.4.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa Butšassa kadulle murhattujen ukrainalaisten kuvat tuovat mieleen Srebrenican ja sen, kuinka paineet lännen väliintuloon kasvavat.]

2 kommenttia:

  1. Se raja kulkee Imperialistisen Roistovaltio Ryssän ja NATO-maiden valtionrajoilla.

    Sen tietää Putler varsin hyvin, eikä hänellä ole aikomustakaan ylittää sitä rajaa.
    Ukraina ei sen sijaan ole hänen mielestään oikea valtio laisinkaan, ja siksi suhtautuu siihen kuin kapinoivaan maakuntaan.

    Eikä Ukraina kuulu NATOon.

    VastaaPoista