torstai 21. heinäkuuta 2022

S Miten maatilalla kasvaneesta the Hynemanista tuli keksijä ja innovaattori

Mikä on muovannut maatilalla kasvaneesta monitaiturista keksijän ja innovaattorin?

– Ongelmanratkaisutaitoni ja kykyni innovoida ovat syntyneet taustani ansiosta. Minulla on kokemusta ehkä epätavallisen laajasti, ja seikkailin monessa paikassa ennen kuin päädyin tähän pisteeseen.

Hyneman on työskennellyt myös muiden isojen projektien parissa. Hän on tehnyt mainoksia esimerkiksi Super Bowliin, joka on tunnettu yliampuvista, näyttävistä ja kalliista väliaikamainoksistaan. Hyneman kertoo, että näiden mainosten kuvauksissa oli paikalla usein yli sata henkilöä, ja tuotanto maksoi kymmeniä tuhansia dollareita minuutissa.

– Paineet olivat kovat. Olin rakentanut jotain, jonka oli pakko toimia, tai tuhlaisin järjettömästi rahaa. Näiden projektien aikana opin, että tarvittaessa täytyy osata tehdä täyskäännös suunnitelmassa ja jatkaa itsevarmasti toiseen suuntaan. Niissä tilanteissa ei ollut muuta mahdollisuutta.

Elokuvalavasteiden tekeminen oli Hynemanin mukaan samanlaista.

– Huomasin sopivani hyvin tilanteisiin, joissa ohjaaja haluaa aggressiivisesti pitää kiinni omasta visiostaan. Saavuin paikalle aina useiden varasuunnitelmien kanssa, eikä kustannuksilla ollut tuotannolle väliä. He pystyivät luottamaan suoritukseeni. Siksi minusta tuli Hollywoodin parhaiden ohjaajien luottotekijä. 

[Näin oli lausuttu Apu-lehdessä 29.3.2022 julkaistussa Iina Savelan kirjoittamassa artikkelissa Myytinmurtajien Jamie Hyneman ymmärtää suomalaisuutta: "On hyvä pitää matalaa profiilia, tehdä työt kunnolla ja juoda paljon kahvia".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti