perjantai 23. elokuuta 2019

S Vihapuheen säätäminen laittomaksi olisi järjetöntä

Ennen vaaleja Ylen vaalikoneessa oli seuraava väite: "Vihapuhe tulee määritellä ja asettaa rangaistavaksi rikoslaissa." Väitteeseen vastasi myöntävästi lähes jokaisen puolueen ehdokkaista ylivoimainen enemmistö.

Vain perussuomalaisilla oli jotain järkeä päässä, kun heistä 90% vastasi kieltävästi.

Suomessa on jo nykyisin laitonta uhata ihmistä, loukata kunniaa ja levittää arkaluontoisia tietoja. Kiellettyä on myös kansanryhmää vastaan kiihottaminen, uskonrauhan rikkominen ja vainoaminen.

Lakia kunnian loukkaamisesta ei myöskään epäröidä soveltaa. Laittomuuden raja ylittyi muun muassa vuonna 2014, kun mies nimitti naista pyykkituvassa "vanhaksi akaksi". Tuomio on annettu myös tekstiviestistä, jossa toimittajaa haukuttiin "törkeäksi ämmäksi”.

Vaikea nähdä, miten lakia tai sen tulkintaa pitäisi vielä kiristää. 

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 20.4.2019 julkaistussa Ivan Puopolon kolumnissa Jussi Halla-aho ja Johanna Vehkoo osoittavat, että sananvapaus on helppo pitää itsellä, mutta vaikeaa antaa muille.]

[I PS. Kolumninsa alussa Puopolo käsittelee äskeistä tapausta, jossa toimittaja oli kysynyt Perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta tämän vanhoista kirjoituksista, ja toimittajalta oli sitten otettu mikrofoni pois. Asiaan liittyen voit niin halutessasi käydä lukemassa MTV:n uutisartikkelin Jussi Halla-aho paljastaa, miksi mikki komennettiin pois toimittajalta – kertoo myös viimein, miksei irtisanoudu järkyttäneistä blogikirjoituksistaan.] 

[II PS. Aiheeseen liittyen voit niin halutessasi käydä lukemassa blogikirjoitukseni Sananvapaudesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti