perjantai 9. elokuuta 2019

S Turku sai terrorismin uhrien muistukulkueen, koska se tilasi sen, käytännössä

Turussa järjestetään ensi sunnuntaina terrori-iskun kaksivuotispäivänä muistokulkue tapahtuman uhreille. Parastahan olisi, jos tapahtuma sujuisi arvokkaasti ja kauniisti uhrien muistoa ja heidän omaisiaan kunnioittaen. Jotenkin epäilen.

Kaikella todennäköisyydellä myös tänä vuonna tapahtuma saa paikalle kaikenlaisia sankareita PVL:n rotusotureista antifanttien pellepartioihin. Sitten arvokkaan tilaisuuden sijasta nähdään taas striimejä, joissa Marco de Witt pieksetään, poliisipartiot pörräävät ja taustalla kuuluu vaan rumpuräminää ja kimakkaa "ei natseja Tu-urkuun, ei natseja minnekään!"-huutoa.

Tässä nähdään yhteiskunnan kärjistyminen ja ne sisäiset ristiriidat, joita kansakunnan keskellä alkaa olla. Eikä auta se, että julkinen valta vaan heiluttelee käsiään edes yrittämättä luoda jonkinlaista kansallista koheesiota.

Muistokulkue järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Syy kulkueen järjestämiselle oli, että Turun kaupunki päätti, ettei järjestäisi minkäänlaista virallista muistotapahtumaa terrori-iskun uhreille. Kysyntä jonkinlaiselle tapahtumalle kuitenkin löytyi, joten ihmiset alkoivat järjestää erilaisia epävirallisia tapahtumia (mukaan lukien tämä muistokulkue).

Jos Turun kaupunki, Suomen valtio tai jokin muu asiaankuuluva taho olisi järjestänyt virallisen muistotilaisuuden, koko muistokulkuetta ei olisi koskaan edes syntynyt. Kaupunki olisi voinut itse määritellä, millaisen juhlan se haluaa, minkä lisäksi uusnatseilla, antifanteilla ja vastaavilla on huomattavasti korkeampi kynnys häiritä kaupungin tai valtion virallisia tilaisuuksia kuin mitään epävirallisempaa.

Sitä saa, mitä tilaa.

[Jiri Keronen Facebookissa 8.8.2019. Ulostuloon liittyy jossain määrin orwellilaisesti otsikoitu Ilta-sanomat -lehden uutisartikkeli Äärioikeistolaiset muistelevat Turun puukotusiskun uhreja ensi viikolla – perussuomalaisten kansanedustaja pitää puheen.]

[PS. Kyllä Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on siinä asiassa oikeassa, että vaikka ministerien kasvokuvilla varustettujen pahvien ampuminen on mautonta, niin ihan oikea ihmisten murhaaminen on vielä paljon järkyttävämpää.]

2 kommenttia:

  1. Missä vaiheessa mauton muuttuu teoiksi, toivottavasti ei koskaan, mutta riskinsä siinä on, että ammutaan ihmisen valokuvaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mautonta on joka tapauksessa. Varsinkin poliittisen puolueen jäseniltä tuo pahvikuvajuttu.

      Poista