tiistai 13. elokuuta 2019

S Nmitys "jääprinsessasta" loukkaantuminen on niin kovin trumppimaista

Ei tullut uudelta eduskunnalta verotsunamia vaan moraalitsunami. Kuvio lähti kehittymään Ilta-Sanomien kolumnista, jossa toimittaja Seppo Varjus nimitti tuoretta sisäministeri Maria Ohisaloa "jääprinsessaksi".

Ohisalo itse ei reagoinut koko asiaan mitenkään, mutta termi oli liikaa monille muille. Muiden muassa opetusministeri Li Andersson, kokoomuksen Elina Lepomäki ja vihreiden Iiris Suomela twiittasivat pöyristyksensä. Noin ei tule kirjoittaa, oli tiivistetysti jokaisen viesti.

Harvassa asiassa on Li Anderssonilla ja Donald Trumpilla paljonkaan yhteistä, mutta median ojentaminen "käytöstavoille" on näköjään yksi niistä. Toisaalta sen ymmärtää. Vasemmistolla on historiallisesti ollut kova halu ulottaa valtion toimivalta mahdollisimman laajalle. Kolumnistien tarkkailukomitea ei varmaan edes maksaisi paljon.

Iiris Suomelalta tämä oli odotettavaa. Hän on erikoistunut vahtimaan, kuka puhuu oikein.[...]

[Ivan Puopolo MTV:n sivuilla 15.6.2019 julkaistussa kolumnissaan Ministerin kutsuminen jääprinsessaksi ei ole ongelma – se on, että poliitikot yrittävät ohjata, miten heistä tulee kirjoittaa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti