tiistai 6. elokuuta 2019

S Sähköpotkulaudat vähentävät ekologista liikkumista ja lisäävät entisestään luonnonresurssien kulutusta

Sähköpotkulaudat ovat rikos ihmiskuntaa ja luontoa kohtaan. Jokainen niistä pitäisi ottaa ja viskata mereen ja jokainen näitä paskoja maahan tuova firma tulisi haastaa oikeuteen ja niiden toimitusjohtajat pistää kuritushuoneelle.

Sähköpotkulautoja markkinoidaan ekologisena vaihtoehtona, koska niillä muka voisi jotenkin korvata vähemmän ekologista liikkumista. Todellisuudessa ne kuitenkin korvaavat ensisijaisesti pyöräilyä ja kävelyä, jotka ovat noin biljoona kertaa ekologisempia vaihtoehtoja kuin mikään, missä on akku. Sähköpotkulaudat käytännössä vain vähentävät ekologista liikkumista ja lisäävät entisestään luonnonresurssien kulutusta.

Sähköpotkulaudat - kuten muukin akkuteollisuus - on vahvasti epäeettistä ja yksinkertaisesti pahaa. Nimittäin se matsku, mistä näiden vehkeiden akut tehdään, revitään suurelta osalta äiti Afrikan povesta vailla minkäänlaista ajatustakaan ekologiasta tai esimerkiksi ihmisoikeuksista. Stadilainen hipsteri vetää mielissään sähköskootterilla juomaan jotaki fukkin' Luomu-lattea ja kuvittelee siinä sitten pelastavansa planeetan. Samaan aikaan Afrikassa tapetaan jengiä, jotta hipsteri saa verilitiuminsa.

Ja tätä paskaa mainostetaan ekologisena. Helvetin ekologista asentaa potkulautaan moottori ja akku ja kävellä vielä vähemmän kuin mitä ennen tuli käveltyä. Helvetin ekologista tukea energiasotia, luonnonresurssien haaskausta ja kuolemaa.

Sähköpotkulaudat vittuun ja jotaki parempaa tilalle. Niinku vaikka ihan tavallisia potkulautoja. Tai opetelkaa kävelemään, laiskurit.


[Jiri Keronen Facebookissa 5.8.2019]

[PS. Keronen lienee asiassa täysin oikeassa. Silti olen itse unelmoinut suuripyöräisestä sähköpotkulaudasta, joka olisi talvikelpoinen ja jolla kelpaisi ajaa poliiseja pakoon. Itse olin muuten ajatellut käyttäväni sähköpotkulautaani vain sellaisiin matkoihin, jotka ovat enemmän kuin puolitoista kilometriä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti