sunnuntai 11. elokuuta 2019

S Tutkijan poliittinen mielipide ei ole tiedettä, vaikka hän on tutkija

Esimerkiksi keväällä pidettyjen vaalien jälkeen sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola sanoi Ylen Aamu-TV:ssä, että naisten selvä voitto eduskuntavaaleissa oli ”todella hieno asia”. Myös toinen sukupuolentutkimuksen professori Tuija Pulkkinen totesi Ylen haastattelussa Sipilän hallituksen aikaan, että maailma on ottanut takapakkia politiikan miesenemmistön vuoksi.

Professorit eivät siis ainoastaan kerro, millainen maailma on – toimiiko politiikassa enemmän miehiä vai naisia tai mitä muuta tahansa – vaan tekevät selväksi, millainen maailman pitäisi olla.

Joidenkin mielestä feministisen agendan edistäminen saattaa olla niin itsestään selvä pyrkimys ”oikeaan”, että on vaikeaa nähdä professoreiden kannanotoissa mitään erikoista.

Asiaa auttaa hahmottamaan, jos kuvittelee, että professori olisikin sanonut: ”Tämä on äärimmäisen ikävä vaalitulos, koska se tarkoittaa, että EU-ero ja rajojen sulkeminen ovat nyt asteen kauempana.”

[Ivan Puopolo 29.6.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa julkaistussa kolumnissaan Tutkijaan tulee suhtautua kuin poliitikkoon, jos tutkija käyttäytyy kuin poliitikko]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti