keskiviikko 7. elokuuta 2019

S Joukkoampumisten yleisyys

Joukkoampumiset ovat ylivoimaisesti suurin ongelma Yhdysvalloissa. Muissakin maailman maissa on äärioikeistoa, kotoperäisiä jihadisteja, väkivaltaisia internetin alakulttuureita ja mielenterveysongelmia, mutta ei läheskään niin paljon joukkoampumisia.

Mikään ei selitä joukkoampumisten yleisyyttä niin kuin aseiden saatavuus. Missään ei ole niin helppoa saada tuhoisia aseita ja saada jopa laillisesti kulkea julkisesti aseistettuna kuin Yhdysvalloissa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 6.8.2019 julkaistussa Ville Similän kirjoittamassa uutisartikkelissa Mikä selittää Yhdysvaltojen ampumisia? Tyhjentävää vastausta ei ole, mutta osasyitä löytyy ainakin viisi.]

[Mitä tulee tässä siteeraamani tekstin toiseen kappaleeseen, niin sen ensimmäinen virke on harhaanjohtava. Kun nimittäin niin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Sveitsissä kuin Suomessa ihmisillä on omistuksessaan paljon tuliaseita, mutta näistä maista vain Yhdysvalloissa ihmiset tappavat niillä paljon toisiaan. Mutta kappaleen toinen virke taas varmaankin on täysin totta.]

2 kommenttia:

  1. Eikös Kanadassa ole kieleety aseen kanssa kulkeminen tai ainakin siihen pitää olla lupa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kai, luulisi. Suomessa pitää olla ase kuljetuslaatikossa takakontissa, kun kuljettaa asetta harrastuspaikalle. Yhdysvaltain kulttuurissa on tässä kohdin ongelma.

      Poista