perjantai 2. elokuuta 2019

S Sananvapaus poistaa ihmiseltä juridisen vastuun sanomisistaan

Husu Husseinin mukaan kaikki Perussuomalaiset ja heidän kannattajansa ovat rasisteja. Tämä on yksi syistä, minkä vuoksi rakastan sananvapautta.

Sananvapautta kunnioittavassa yhteiskunnassa kuka tahansa saa sanoa mielipiteensä, oli se miten päätön ja hölmö tahansa. Tämän jälkeen muu yhteiskunta voi arvioida, että miten nyt taas menikään, eikä välttämättä ehkä mennytkään ihan kuin Strömsössä.

Sananvapauteen kuuluu tietysti myös oikeus loukata, vaikka se menisi törkeäksi. Rasistiksi sanominen taitaa olla nykyaikana (ainakin osalle) pahin ja törkein loukkaus, jonka he keksivät. Itseäni tämä ei tietenkään haittaa ollenkaan, koska synnyin ja minut koulittiin Internetin varjoissa, joista en ryöminyt esille ennen kuin olin aikuinen mies.

Yksi sananvapauden ominaisuus on myös se, että se poistaa ihmiseltä juridisen vastuun sanomisistaan. Sananvapaus siis tarkoittaa oikeutta sanoa mielipiteensä vapaasti sekä vapautta sen jälkeiseltä juridiselta vastuulta. Tästä periaatteesta Suomessa on valitettavasti joustettu ja aidon sananvapauden sijaan onkin menty sosialistiseen sananvapaustulkintaan, jossa sananvapauteen liittyy "sananvastuu", eli käytännössä rikosoikeudellinen vastuu.

Meitsi toivoo, että viranomaiset katsovat, etteivät Husun sanomiset riko mitään lakia. Suomessa tulee ryhtyä soveltamaan sananvapausmyönteistä laintulkintaa ja kaikkia sananvapauden rajoituksia, olivat ne poliittisia, juridisia tai sosiaalisia, tulee ryhtyä purkamaan määrätietoisesti.

Kaikki SDP:n jäsenet/kannattajat ovat demareita. I said it.

[Jiri Keronen Facebookissa 23.7.2019. Olin itse tätä edeltävänä päivänä julkaissut yhdessä blogeistani merkinnän Saako Perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista sanoa, että he ovat kaikki rasisteja?. Vastasin siinä merkintäni otsikon kysymykseen, että kyllä pitäisi saada.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti