perjantai 9. elokuuta 2019

S Miksi ei saisi puhua kunniaväkivallasta ihmisoikeuskysymyksenä?

Eva kertoo, että on yrittänyt ottaa kunniaväkivalta-asiaa monta kertaa esille eri yhteyksissä, mutta hänelle on sanottu, että aiheesta ei saa puhua.

– En jaksa olla enää hiljaa. Sanotaan, että tästä puhuminen muka ruokkii rasismia. Miksi en saisi puhua ihmisoikeusongelmasta? Se on mielestäni tekopyhyyttä valikoida ihmisryhmiä, joita on turvallista puolustaa. Tunnen monia tyttöjä ja naisia, jotka kokevat tätä päivittäin. Se on surullista. Jos esimerkiksi suku huomaa, että tyttö rupeaa länsimaalaistumaan liikaa, niin hänet koetetaan saada mahdollisimman nopeasti naimisiin. 

[Näin oli lausuttu Ilta-lehdessä 10.5.2019 julkaistussa Sami Spåran kirjoittamassa artikkelissa Kunniaväkivalta alkoi heti kun Eva, 29, luopui huivista - Tuttu mies repi hiuksista ja löi: ”Olen joutunut katkaisemaan välini ihmisiin, joita rakastin”.]

2 kommenttia:

  1. Aina vaan ajankohtainen aihe kunniaväkivalta, millä lyödään leimaa kaikkiin maahanmuuttajiin. Jos asiasta ei puhuta, ei asialle yleensä tehdä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Esim. kantahollantilainen maahanmuuttaja tuskin syyllistyy kunniaväkivaltaan. Ei kaikkia maahanmuuttajia pidä leimata yksittäisellä asialla.

      Poista