sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

S Vasemmistohallituksen työllisyyspolitiikan laskennalliset vaikutukset perustuvat pitkälti työttömien patisteluun

Sdp ja vasemmistoliitto eivät ole julkisesti myöntäneet, että hallituksen työllisyyspolitiikan laskennalliset vaikutukset perustuvat pitkälti työttömien patisteluun. Se on vasemmistopuolueille arka paikka. Ne vastustivat vastaavaa politiikkaa oppositiossa ollessaan tiukasti. Hallituksessa ne tekevät itse osin samankaltaista politiikkaa ennen kaikkea keskustan vaatimuksesta.

Sdp on esimerkiksi toistuvasti kiistänyt, että pohjoismainen työvoimapalvelumalli muistuttaisi Juha Sipilän (kesk) hallituksen hautaamaa ”aktiivimalli kakkosta”. Mallien yhtäläisyydet ovat suuria ja ilmeisiä, sillä Sipilän hallituksen suunnittelema malli olisi perustunut vastaavaan työnhakuvelvoitteeseen. Kun hallitus päätti työnhakuvelvoitteesta, vasemmistoliitto poisti hetkeksi netistä vanhan vetoomuksensa aktiivimallin kakkosen kaatamiseksi. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 12.2.2022 julkaistussa Teemu Muhosen kirjoittamassa artikkelissa Hallituksen työllisyystoimia yhdistää piirre, jonka vasemmistopuolueet haluavat vaieta kuoliaaksi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti