torstai 24. maaliskuuta 2022

S Almodóvar ei ymmärrä keskustelua, jossa vaaditaan, että näyttelijöiden tulisi saada esittää vain itsensä kaltaisia ihmisiä

”Elokuvissani näyttelijät, ovat he sitten miehiä tai naisia, esittävät. Minä taas en tapaa tehdä naturalistisia elokuvia, vaan elokuvia, joissa todellisuutta esitetään eli representoidaan”, Almodóvar muistuttaa.

Almodóvar nostaa esiin kaksi elokuviensa hahmoa ja kertoo, miten Agradoa oli Kaikki äidistäni -elokuvassa esittämässä transsukupuolinen (Antonia San Juan), mutta Intohimon laissa transsukupuolista esitti näyttelijä Carmen Maura.

”Minusta näyttelijät saavat tehdä mitä vain, jos vain on kykyjä. Ei tarvitse tappaa voidakseen esittää tappajaa eikä voi olla niin, että sinun pitäisi olla tanskalainen esittääksesi Hamletia”, Almodóvar sanoo.

Käy ilmi, ettei Almodóvar ymmärrä keskustelua, jossa vaaditaan, että esimerkiksi latino- ja hispaanoroolien pitäisi olla uskollisia latinalaisamerikkalaisille ja espanjalaisille, ja että näitä rooleja eivät saisi esittää muihin etnisiin ryhmiin kuuluvat.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 28.2.2022 julkaistussa Veli-Pekka Lahtosen tekemässä ja kirjoittamassa ohjaaja-käsikirjoittaja Pedro Almodóvarin haastattelussa Pedro Almodóvar teki elokuvan sodasta, josta isä vaikeni – Ohjaaja arvioi myös suomalaista roolitus­sotkua: ”Ei tarvitse tappaa esittääkseen tappajaa”.]

2 kommenttia:

  1. Mikä näyttelijä se sellainen ollenkaan on, joka ei osaa esittää muuta kuin itseään?

    VastaaPoista