perjantai 18. maaliskuuta 2022

S Putinin harjoittamasta politiikasta löytyy läheisiä yhtymäkohtia 1930-luvun Saksaan

Monessa suhteessa Putinin harjoittamasta politiikasta löytyy läheisiä yhtymäkohtia 1930-luvun Saksaan, muutenkin kuin nopeasti joka paikkaan levinneen Z-tunnuksen herättämine kaikuineen. Jopa siinä mitassa, että parin päivän takaisen venäläisen uutisen mukaan Venäjä on ”denatsifiointiohjelman ensimmäisenä osana” kuljettanut Donbassin alueelta 1090 orpolasta Venäjälle, mahdollisesti kasvattaakseen heistä jonkinlaista slaavilaisortodoksista mallisukupolvea. Vertaus erääseen 30-lukulaiseen nuorisojärjestöön ei välttämättä ole kaukana.

On ymmärrettävä, että Venäjän nykyhallinto ei toimi lainkaan samanlaisilla arvoilla kuin meidän eurooppalainen maailmamme, eikä meidän ole syytä odottaa Venäjän esimerkiksi noudattavan tekemäänsä sopimusta, mikäli siitä poikkeaminen tuottaa suuremman hyödyn kuin sopimuksen noudattaminen. Budapestin sopimus 1994 ja Ukrainan siinä Venäjältä saamat turvatakuut hyvänä esimerkkinä.

Jos jollakulla on vielä katsomatta tiedustelueversti (evp) Martti Karin luento Venäjän strategisesta kulttuurista, siihen kannattaa investoida puolituntinen vaikka heti tämän kirjoituksen jälkeen.

Kun Putinin ja hänen hallintonsa todellisia motivaattoreita ei ole ymmärretty, moni on höynähtänyt näennäisen ystävällisyyden teatteriin. Gerhard Schröder, Gérard Depardeu, René Fasel – lista eri aloilta löytyvistä hyödyllisistä hölmöistä on pitkä. Onpa jopa eräs suomalainen presidentti tullut hurmatuksi KGB-agentti Putinin kukkapuskilla ja kädestä pitelyllä niin, että intoutui suorastaan kutsumaan tätä ystäväkseen ja saatuaan vielä lahjaksi kissan, johtamaan Suomen NATO:n sijasta Ottawan sopimuksen jäsenmaaksi.

(Kissa on syytön.)

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 13.3.2022 julkaistussa katsauksessa ja kannanotossa NATO.]

[Kirjoittajan mainitseman Suomen presidentin täytyy olla presidentti Tarja Halonen, joka tosiaankin aiheutti omalta vaikuttavalta osaltaan Suomen luopumisen maamiinojen käytöstä ennen kuin meillä oli olemassa ne korvaavaa järjestelmää.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti